to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Πανούσης στα βήματα του Πρέκα

Τελικά τα μυθιστορήματα του κ. Πανούση έχουν και δράκο. Αργά το βράδυ της Δευτέρας μάθαμε από τα χείλη του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star ότι «η “Εφημερίδα των Συντακτών” έχει συμβόλαιο θανάτου μ’ εμένα. Δεν συζητιέται».


Ποιος Τσάκαλος και ποιοι Πυρήνες λοιπόν; Εκείνος που απειλεί να δολοφονήσει τον τέως υπουργό είναι η «Εφ.Συν.»!

Και από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Μα, επειδή κάποια δημοσιεύματά μας δεν είναι της αρεσκείας του, ενώ, σύμφωνα με τα δικά του πάλι λόγια, «χτες ήταν για μένα θετική η “Real News”, θετικό και το “Βήμα”».

Περιμένουμε τώρα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καλέσει τον κ. Πανούση και να ανοίξει νέα δικογραφία, αυτή τη φορά για «οργανωμένο έγκλημα δημοσιογράφων».

Βέβαια η γελοιότητα του ισχυρισμού του είναι τόσο εξόφθαλμη, που ακόμα και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι την προσπέρασαν ασχολίαστη.

Αθελά του, όμως, ο κ. Πανούσης έδειξε για ακόμα μια φορά την προχειρότητα με την οποία πολιτεύεται και την ευκολία με την οποία αποδίδει ακραίες συκοφαντίες σε όσους τυχαίνει να διαφωνούν σε κάτι μαζί του.

Κατά τα άλλα, στην προχθεσινή του συνέντευξη φρόντισε ουσιαστικά να αναιρέσει τις δικές του καταγγελίες.

«Δεν υπάρχουν καταγγελίες, μια αναφορά έκανα», θα πει μπροστά στον εμβρόντητο οικοδεσπότη του και τους Β. Χιώτη, Κ. Βαξεβάνη και Γ. Παπαδόπουλο.

«Ο Μαζιώτης τα λέει, δεν τα λέει ο Πανούσης», θα προσθέσει σε άλλο σημείο. Οσο για το κυβερνών κόμμα και τα στελέχη του, «ο Πανούσης δεν είπε ποτέ τίποτα για ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπε ποτέ τίποτα για τον κ. Λάμπρου».

Και για τους δύσπιστους«Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα τον Σεπτέμβριο».

«Υπάρχει διασύνδεση ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατών, τέτοια που να εγείρει υπόνοιες για έκνομη σχέση;» θα επιμείνει ο κ. Χιώτης.

«Οχι, δεν υπάρχει», είναι η αφοπλιστική απάντηση του… καταγγέλλοντος υπουργού.

Και στο ερώτημα περί «παρακράτους», στο οποίο ο ίδιος είχε αναφερθεί, θα μασήσει και πάλι τα λόγια του: «Στο παρακράτος βάζω ερωτηματικό. Παρακράτος υπάρχει διαχρονικά».

Και πάντως «ο κ. Τσίπρας ούτε κατά διάνοια δεν έχει σχέση μ’ αυτό το παρακράτος».

Εξάλλου «εγώ πρέπει να σας πω ότι ψήφισα Τσίπρα. Είμαι τσιπρικός!».  Επιπλέον «ο Ρουμπάτης είναι φίλος μου».

Αλλά ακόμα και για τον κ. Λάμπρου είχε καλά λόγια ο τέως υπουργός«Είχα συνεργαστεί με τον κ. Λάμπρου. Και ως παράπλευρη απώλεια μπορεί να θεωρηθεί ότι στοχοποιείται ο κ. Λάμπρου».

Ο μόνος στόχος του κ. Πανούση ήταν οι δύο υπουργοί που κατέθεσαν τη μηνυτήρια αναφορά (Παρασκευόπουλος και Τόσκας) και φυσικά… η «Εφ.Συν.».

Επίπληξη

Η επιμονή του να μην απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα των δημοσιογράφων και να τους απευθύνεται λέγοντας «εμένα δεν με τρομάζει ο Τσάκαλος, θα με τρομάξετε εσείς;» εκνεύρισε ακόμα και τον Ν. Χατζηνικολάου που υποχρεώθηκε να τον επιπλήξει: «Μάλλον το ’χετε χάσει το παιχνίδι, όταν επιτίθεστε σε δημοσιογράφους και μας λέτε ότι κάνουμε συνωμοσίες».

Κατανοώντας ότι με όλα αυτά τα ήξεις-αφήξεις αυτοδιαψεύδεται και ακυρώνει τους δικούς του ισχυρισμούς, ο κ. Πανούσης θα αναγκαστεί στο τέλος να πει ότι «υπάρχουν και άλλα χαρτιά, τα οποία θα καταθέσω όποτε θέλω, είναι δική μου τακτική».

Πρωτοσέλιδο Ελεύθερης Ωρας

Αλλά την ίδια ακριβώς «τακτική» είχε επιλέξει προ μηνών με συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής» ο Κώστας Πρέκας (29.3.2015), στην οποία «αποκάλυπτε» ότι δεν έχει «πληροφόρηση», αλλά υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πρέκας δεν έγινε υπουργός, αλλά θεωρεί κι αυτός ότι αδίκως δεν αναδείχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)