to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο πανικός της Μενδώνη και η ΕΣΑ του Χρυσοχοΐδη

Όσο περισσότερο στριμώχνονται τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται για τη δημοκρατία.


(φωτ.: Intime News)

Πανικόβλητη η κυβέρνηση λόγω της κατακραυγής και των εσωτερικών τριγμών που προκαλούν οι χειρισμοί της Λ. Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, επιχείρησε χθες να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει αλλού τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Κι έτσι έβαλε τον Χρυσοχοΐδη να εξαπολύσει βίαιη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον πολιτικής διαμαρτυρίας φοιτητών στο ΑΠΘ.

Εσωτερικά για την κυβέρνηση το θέμα Μενδώνη δεν πάει καθόλου καλά. Η υπουργός Πολιτισμού είναι στο στόχαστρο οξύτατων αντιδράσεων από τον χώρο του πολιτισμού. Η ίδια έχει δηλώσει ότι τον Λιγνάδη της τον επέβαλαν, υπονοώντας ότι, αν καρατομηθεί, θα πει περισσότερα.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη, που εμφανίζεται όταν ο Ταραντίλης κρύβεται, «άδειασε» τη Μενδώνη για το «επικίνδυνος άνθρωπος» - δηλαδή για το ότι προσπάθησε να καλύψει τον εαυτό της και δεν πέταξε την μπάλα επαρκώς στην εξέδρα!

Ο  Ά. Σκέρτσος «άδειασε» και τις δύο μιλώντας για λάθος επιλογές της υπουργού και, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε το θέμα της παραίτησής της.

Η Λ. Μενδώνη δεν στέκεται καθόλου καλά αυτή τη στιγμή στο υπουργείο και η κάλυψή της είναι αυτή τη στιγμή τεράστιο βάρος για την κυβέρνηση. Αλλά η αποπομπή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πολιτικό κόστος για τον Κ. Μητσοτάκη.

Τι έκαναν λοιπόν; 

Έστειλαν μια τεράστια αστυνομική δύναμη να χτυπήσει βάναυσα φοιτητές που άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία για τον Νόμο Κεραμέως. Για να αντιδράσει η αντιπολίτευση, να αλλάξει το θέμα της συζήτησης και να συσπειρώσει η κυβέρνηση γύρω από θέματα τάξης το συντηρητικό της κοινό. Με πρακτικές ΕΣΑ.

Όσο περισσότερο στριμώχνονται τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται για τη δημοκρατία. Αυτός ο πανικός δείχνει ότι βλέπουν ήδη τον πάτο.

Και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα χτυπήσουν εκεί με κρότο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)