to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής «CanSat» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής «CanSat in Greece» θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, τον Απρίλιο του 2017.


Απευθύνεται σε μαθητές, ηλικίας 14 ετών και άνω, που θα πρέπει να κατασκευάσουν τον δικό τους μικρό δορυφόρο, σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Οι δέκα ομάδες με τις καλύτερες ιδέες θα κληθούν να κατασκευάσουν τους δορυφόρους και να τους εκτοξεύσουν σε ύψος ενός χιλιομέτρου, με τη βοήθεια ενός ειδικού πυραύλου.

Ο ελληνικός διαγωνισμός αποτελεί την προκριματική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «CanSats in Europe», που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Βασικός στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις διαστημικές τεχνολογίες και η αξιοποίησή τους σε πρακτικές εφαρμογές.

Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες των τεσσάρων έως έξι ατόμων και, υπό την καθοδήγηση ενός καθηγητή, θα κατασκευάσουν τον δορυφόρο τους. Στις ομάδες θα παρέχεται μεγάλο μέρος του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από τον φοιτητικό οργανισμό ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers)- NTUA Student Branch, το φοιτητικό παράρτημα του ΙΕΕΕ στο ΕΜΠ. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός CanSats in Europe διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 από την ESA. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί έξι ευρωπαϊκοί διαγωνισμοί, με ισάριθμες ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση το 2012 και 2014.

Οι αιτήσεις συμμετοχής λήγουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 23:59.  Περισσότερες πληροφορίες εδώ

tags: CanSat

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)