to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 29.01.2015

Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός παρέδωσε νωρίς το στέμμα του

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το «στέμμα» του, καθώς ηττήθηκε 1-0 από τη Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, αποτέλεσμα που στέλνει την ακριτική ομάδα στους «8» της διοργάνωσης, παρά το 1-1 στα Πηγάδια.


Το «χρυσό» γκολ της ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε ο Βασιλακάκης στο 87ο λεπτό.

«Στείρο» από πλευράς φάσεων ήταν το πρώτο 45λεπτο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός δε ρίσκαρε, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα κι αν εξαιρέσει κανείς ένα κακό 15λεπτο που είχε (10΄-25΄) σε γενικές γραμμές κράτησε πολύ άνετα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Ούτε και η Ξάνθη, πάντως, κινδύνευσε να δεχτεί κάποιο γκολ από τους «πράσινους», ενώ στο διάστημα της καθολικής υπεροχής στο πρώτο μέρος οι Ακρίτες έφταναν με άνεση έξω από την περιοχή του Κοτσόλη, αλλά από κει και πέρα δεν ήταν ουσιαστικοί. 

Το ημίχρονο, που είχε ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν είχε σημαντικές διαφορές από το πρώτο. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο απέναντι στον υποτονικό Παναθηναϊκό, ενώ η αναμέτρηση «πήρε φωτιά» στο 60΄. 

Ο Μέντες με ένα ανόητο φάουλ στη μεσαία γραμμή ανάγκασε το διαιτητή Σιδηρόπουλο να του δείξει την 2η κίτρινη κάρτα και να τον στείλει στ΄ αποδυτήρια.

Παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά και την κατοχή της μπάλας, η Ξάνθη και πάλι δε μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού. 

Εάν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Καπετάνου στο 76΄ που έφυγε άουτ, η ακριτική ομάδα δεν απείλησε άλλη φορά την εστία του Κοτσόλη μέχρι το 87ο λεπτό.

Τότε από τη σέντρα του Βάλτερ και την κεφαλιά του αμαρκάριστου Καπετάνου, ο Κοτσόλης απόκρουσε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Βασιλακάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να «γράψει» το 0-1 και να στείλει τη Ξάνθη στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μέντες, Πέτριτς - Γουάλας, Λουσέρο, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ομπόντο

Κόκκινες: 60΄ Μέντες (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (89΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Πέτριτς (61΄ Λαγός), Καρέλης (46΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74΄ Βάλτερ), Γουάλας, Σολτάνι (90΄ Κομεσίδης), Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)