to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Π. Σκουρλέτης δικαιώνει πάγιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας για ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου

Με τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, φαίνεται να μπαίνει ένα τέλος στην υπόθεση, που «βασανίζει» τους κατοίκους του Μεσολογγίου.


«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Π. Σκουρλέτη προς του φορείς της Θεσσαλίας βάζουν – κατά πως φαίνεται – οριστικό τέλος στα “νεκρά” από πενταετίας σχέδια της εκτροπής του Αχελώου. Το Υπουργείο εξηγεί ότι το φράγμα Μεσοχώρας θα λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό έργο και ότι αποσυνδέεται από τα έργα εκτροπής. Μάλιστα η ΔΕΗ προχωράει, κατόπιν σχετικής εντολής, άμεσα στην εκπόνηση μελετών για τη λειτουργία του. Επιπρόσθετα κατά την αναθεώρηση του διαχειριστικού σχεδίου των υδάτων της χώρας τονίζεται ότι θα απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά στην εκτροπή», τονίζει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη Μεσολογγίου «Κοινωνία Μπροστά».
 
Για την εν λόγω εξέλιξη μίλησε στην εκπομπή Ποντάρω Κόκκινο, Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πάνος Παπαδόπουλος. 
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, «το θέμα της εκτροπής του Αχελώου υπάρχει χρόνια στην ατζέντα και των Αιτωλοακαρνάνων και των Θεσσαλών σε πολιτικό επίπεδο, σε οικονομικό και κοινωνικό. Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη θέτουν τέρμα σ’ αυτή την υπόθεση. Μιλάμε για εκτροπή της λογικής. Είναι μια περίπτωση που έχει να κάνει με μια τεράστια ανισότητα.
Πρέπει να σκεφτούν κάποιοι για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν γινόταν η εκτροπή του Αχελώου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει όλοι οι βουλευτές, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς, να πάμε όλοι μαζί από κοινού στο ΣτΕ για να τελειώνει οριστικά το θέμα. Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε και την πολιτική βούληση του υπουργείου ξεκάθαρα, κατά της εκτροπής του Αχελώου».
 
Για να σημειώσει επιπλέον ότι, «η ιστορία της εκτροπής, ξεκινά τη δεκαετία του ’90. Σαφέστατα υπήρχαν πολιτικά κίνητρα από πίσω. Η απόφαση του υπουργείου τώρα, δικαιώνει τα πράγματα».  

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)