to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 25.02.2020

Διεθνή

Ο ΟΠΕΚ θα επιδειξει υπεύθυνη στάση για τον κορωνοϊό, δηλώνει ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, θα αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα την εξάπλωση του κοροναϊού


«Οτιδήποτε σοβαρό απαιτεί αντιμετώπιση», δήλωσε ο υπουργός, ο πρίγκιπας Αμντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, σε δημοσιογράφους σε συνέδριο στο Ριάντ.

Επιτροπή του ΟΠΕΚ+ συνέστησε αυτό τον μήνα η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγικών κρατών να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις της παραγωγής, επιπροσθέτως κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία τάσσεται υπέρ της περαιτέρω μείωσης της παραγωγής πετρελαίου αλλά η Ρωσία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τελική της θέση για το θέμα αυτό. Ο υπουργός δήλωσε ότι συνεχίζει να μιλά με τη Μόσχα και ότι είναι βέβαιος για τη συνεργασία του Ριάντ με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ΟΠΕΚ+.

«Δεν έχουμε ξεμείνει από ιδέες, δεν έχουμε κλείσει τα τηλέφωνά μας. Υπάρχει πάντα ένας καλός τρόπος επικοινωνίας μέσω τηλεδιασκέψεων», δήλωσε.

Αναφορικά με τον κοροναϊό, που έχει επηρεάσει το Ιράν, χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ+ δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν για τον ιό αλλά πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως κάθε μέλος του ΟΠΕΚ+ είναι υπεύθυνος παραγωγός που ανταποκρίνεται σωστά.

«Φυσικά υπάρχει αντίκτυπος και τον αποτιμούμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην επόμενη συνεδρίασή μας και θα αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ αλ-Μαζρούι στο ίδιο συνέδριο.

Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε σήμερα άνοδο με τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες ύστερα από τη χθεσινή πτώση σχεδόν κατά 4%, αν και οι ανησυχίες για την παγκόσμια εξάπλωση του ιού περιόριζαν τα κέρδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΟΠΕΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)