to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

O όμιλος Bertelsmann επιτίθεται στο σχέδιο της ΕΕ να φορολογήσει τους «γίγαντες» του διαδικτύου

O γερμανικός όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Bertelsmann προειδοποίησε ότι η σχεδιαζόμενη πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει ψηφιακό φόρο στις εταιρείες διαδικτύου, όπως η Google, η Apple και το Facebook θα μπορούσε να πλήξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ακόμη πιο σκληρά από τους αμερικανούς ανταγωνιστές του, γράφουν οι Financial Times.


O Τόμας Ρέιμπ, διευθύνων σύμβουλος της Bertelsmann, δήλωσε ότι η ιδέα να επιβληθεί εισφορά 3% στα έσοδα από ψηφιακές διαφημίσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε «διπλή φορολόγηση» ομίλων, όπως ο δικός του, οι οποίοι ήδη καταβάλλουν σημαντικούς φόρους στα ευρωπαϊκά κέρδη τους. «Έτσι θα φορολογούμαστε δύο φορές. Αυτό αποτελεί αιτία ανησυχίας», δήλωσε ο Ρέιμπ στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής της Bertelsmann δήλωσε ότι είναι σαφές ότι οι εταιρείες στη Γερμανία που είναι γνωστές ως "Gafa" (Google, Amazon, Facebook και Apple) επωφελήθηκαν από ένα σημαντικό φορολογικό πλεονέκτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. «Καταρχήν, είμαστε υπέρ της δημιουργίας ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών και των ευρωπαϊκών, και μια πτυχή αυτού είναι η φορολογία», δήλωσε ο Ρέιμπ και πρόσθεσε: «Αλλά πληρώνουμε ήδη τους συνήθεις άμεσους φόρους και τους φορολογικούς συντελεστές σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Θα τιμωρηθούμε από τις φορολογικές δομές που έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες Gafa. Αυτό θα ήταν εντελώς ανάρμοστο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νωρίτερα αυτό το μήνα την είσπραξη εισφοράς, που πιθανόν να είναι 3%, έναντι εσόδων από διαφημίσεις που παράγονται από ψηφιακές εταιρείες όπως η Google.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)