to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο οικολόγος του Υμηττού

Ένας χρόνος πέρασε από τη συμβολική συμμετοχή του Μητσοτάκη στον καθαρισμό μιας πλαγιάς του Υμηττού και το μόνο που έμεινε για να γιορτάσει η χώρα στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η υπόσχεσή του για μια "αναπτυξιακή" πολιτική, αλλά... εις βάρος του περιβάλλοντος


Πριν από έναν χρόνο τέτοια μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανηφορίσει στον Υμηττό. Όχι για να συναντήσει τον γνωστό σε όλους μας εξωγήινο, αλλά για να πουλήσει επικοινωνιακά το ενδιαφέρον τού κόμματός του για το περιβάλλον.

Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε και υποψήφιος πρωθυπουργός, δεν είχε τσιγκουνευτεί τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια όσον αφορά το ενδιαφέρον και τις προτεραιότητές του για την προστασία του περιβάλλοντος, σημειώνοντας, πέραν όλων των άλλων, πως για την κυβέρνησή του «το περιβάλλον θα είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας αναπτυξιακής πολιτικής».

Ένας χρόνος πέρασε από τη συμβολική συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον καθαρισμό μιας πλαγιάς του Υμηττού και το μόνο που έμεινε για να γιορτάσει η χώρα στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η υπόσχεση του πρωθυπουργού για μια «αναπτυξιακή» πολιτική, αλλά... εις βάρος του περιβάλλοντος.

Πριν από έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας διαβεβαίωνε πως πολύ ψηλά στην προσωπική του ατζέντα βρισκόταν το ζήτημα της προστασίας του τοπίου, ειδικά στον νησιωτικό χώρο, υποσχόμενος την επανεξέταση επενδύσεων με μεγάλη «επίδραση» στο τοπίο. Έναν χρόνο μετά βλέπουμε τις ανεμογεννήτριες να φυτρώνουν ανεξέλεγκτα στις Κυκλάδες.

Πριν από έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας διαβεβαίωνε πως επί των ημερών του η χώρα θα πιάσει τους ευρωπαϊκούς στόχους για την ανακύκλωση και θα έβαζε φρένο στην καύση απορριμμάτων σε παλιές τσιμεντοβιομηχανίες. Έναν χρόνο μετά, οι υποσχέσεις για την ανακύκλωση πήγαν στα σκουπίδια και το μόνο που έμεινε είναι οι μπίζνες του υπουργείου Εσωτερικών με κάποιους επιχειρηματίες. Έναν χρόνο μετά, η φάμπρικα της καύσης απορριμμάτων συνεχίζεται και επεκτείνεται παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Είπε πολλά. Είπε πάρα πολλά πριν από έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον «σύγχρονο περιβαλλοντικό λόγο» της Νέας Δημοκρατίας. Έναν χρόνο μετά, το μόνο που μετράει η χώρα είναι η νομοθετημένη επιδρομή των «επενδυτών» στο φυσικό περιβάλλον, η ισοπέδωση των περιβαλλοντικών ελέγχων, η παράδοση του αιγιαλού στους επιχειρηματίες του τουρισμού, η αποτυχία διαχείρισης του προβλήματος του πλαστικού μίας χρήσης και φυσικά οι βόλτες του Κωστή Χατζηδάκη με το ηλεκτρικό πατίνι.

Τόσο ψηλά είχε τελικά στην προσωπική του ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προστασία του περιβάλλοντος, που πριν από έναν χρόνο υποσχόταν πως με τις πολιτικές επιλογές του θα έβαζε τέλος στη μονοπώληση του φιλοπεριβαλλοντικού λόγου από τα κόμματα της Αριστεράς. Ο λόγος του συμβόλαιο για άλλη μια φορά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)