to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο όγδοος του Περάματος

Ο όγδοος είναι που δίνει στους επτά, στους δεκαεπτά και στους εκατόν επτά τα μέσα, το κίνητρο και την εγγυημένη ασυλία για να ανοίγουν κεφάλια


Η Δικαιοσύνη άφησε ελεύθερους χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο τους επτά του Περάματος. Με αποτέλεσμα αγαλλίαση να επικρατήσει στους λάτρεις του νόμου και του αστυνόμου. Με συστολή ή όχι. Και οργή στους λάτρεις του ανεκτίμητου της ανθρώπινης ζωής. Με υπερβολή, ή όχι. Διαφεύγει όμως με όλα αυτά, κρύβεται στη σκιά τους, ο όγδοος. Που έχει την καθοριστική ευθύνη.

Διότι, ο όγδοος είναι που προετοίμασε συστηματικά, εξόπλισε ιδεολογικά, και εξαπέλυσε συμμετρικά την ασύμμετρη καταστολή στους δρόμους και τις πλατείες, έκανε τον αστυνομικό να ντρέπεται αν δεν είναι μπάτσος και τον μπάτσο να σεμνύνεται που δεν είναι αστυνομικός, του έδωσε όπλο, σφαίρες και κλομπ για να επιβάλει την τάξη στην αταξία και τον νόμο στην ανομία.  Όπου τάξη και ανομία ορίζονται κάθε φορά ανάλογα με τις επιδιώξεις του.

Ο όγδοος είναι που δίνει στους επτά, στους δεκαεπτά και στους εκατόν επτά τα μέσα, το κίνητρο και την εγγυημένη ασυλία για να ανοίγουν κεφάλια, να βιάζουν άσυλα, να σπάνε βιτρίνες, να διαλύουν μαγαζιά της μεσαίας τάξης, να στέλνουν ανθρώπους στο νοσοκομείο, «περιθωριακούς» στο νεκροτομείο, Ινδιάνους στη φυλακή. Και να μετατρέπουν με τη δοκιμασμένη συνταγή τούς ενόχους σε αθώους και τους αθώους σε ενόχους.

Ο όγδοος είναι που μπορεί όχι μόνο να κινεί, να υποκινεί και να παρακινεί τους επτά, αλλά και διαθέτει τη στρατιά του ξεπλύματος, ακόμα και του καθαγιασμού τους. Δικηγόρους, επώνυμους που συμπαραστέκονται στους θύτες και χειροκροτούν την απόφαση να πέσουν στα μαλακά, αγανακτισμένους πολίτες που συγκινούνται με ιαχές για τους «ήρωες» αστυνομικούς. Και συνδικαλιστές που δικάζουν τα θύματα εν ριπή οφθαλμού.

Ο όγδοος έχει την επιμελητεία των ΜΜΕ που σκεπάζουν με το ψέμα το αίμα. Οι επτά τραυματίστηκαν και κινδύνεψε σοβαρά η ζωή τους, ο δεκαοκτάχρονος ήταν εικοσάχρονος, ο συνοδηγός οδηγός, και μάλιστα σεσημασμένος, ο Ζακ κλέφτης που προσπάθησε να διαφύγει, ο Ινδιάνος δράστης επίθεσης εναντίον αστυνομικών που εισέπραξαν τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. Και όποιος χαλάει το αφήγημα είναι ψεύτης, δικαιωματικός, συριζαίος, αναρχικός.

Ο όγδοος καθορίζει την ηθική, πολιτική και την ποινική, δυστυχώς, εκτίμηση της αστυνομικής βίας. Ακόμα και αν πρόκειται για ανθρωποκτονία. Επί εθνάρχη έπαιρναν προαγωγή. Επί χούντας προαγωγή και παράσημο. Σήμερα απολαμβάνουν ασυλία, πέτσινες ΕΔΕ, δικαστική εύνοια και λαϊκή αναγνώριση. Ήρωες! Ενώ η επιμελητεία συσκοτίζει την αλήθεια, συκοφαντεί τα θύματα, δικαιολογεί και δοξολογεί τους θύτες, σπεύδει να ξεπλύνει τα νυν και τα μέλλοντα εγκλήματα.

Ο όγδοος είναι ο κύριος ένοχος. Είναι καθεστώς. Που σήμερα έχει την υπογραφή του Μητσοτάκη. Σ’ αυτόν όλη η δόξα, όλη η χάρη του Περάματος...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)