to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 03.11.2017

Πολιτική

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαμένος στη... μετάφραση της ρουσφετολογίας

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν διάβασε ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς διάβασε.


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «βιομηχανία» ρουσφετολογικών προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ με αφορμή το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. 

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν διάβασε ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς διάβασε.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ήταν και παραμένει εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Οικονομίας και συνεχίζει να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου, σύμφωνα με το αντικείμενό του. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στην τελευταία νομοθετική παρέμβαση. Αν διαβάσουμε προσεκτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο, είναι φανερό ότι με τις διατάξεις του έρχεται να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο λειτουργίας του και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Με βάση τα στοιχεία, ο ΟΒΙ βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, χωρίς εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, με δικαστικές διώξεις των προηγούμενων διοικήσεων.

Πλέον ο Οργανισμός εξυγιάνθηκε πλήρως με αποτέλεσμα να εμφανίζει για πρώτη φορά φέτος, πλεόνασμα που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι οι κομματικές προσλήψεις και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος άνθισαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των δικών του ημερών στο Υπουργείο Οικονομίας.

Τι κατάλαβε Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:

«Στο άρθρο 101, ρυθμίζονται θέματα προσωπικού της «Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» Enterprise Greece, πρώην ΟΠΕ και Invest in Greece, προετοιμάζονται προσλήψεις αγνώστου αριθμού όπου η συνέντευξη εκ των υστέρων αλλοιώνει τον πίνακα κατάταξης επί της βαθμολογίας και μάλιστα χωρίς δικαίωμα ένστασης. Επιπλέον δεν προβλέπεται τελικός έλεγχος νομιμότητας από το ΑΣΕΠ αλλά το ΔΣ της εταιρείας με απόφασή του, επικυρώνει τον οριστικό πίνακα προσληπτέων» για να προσθέσει «Στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, συστήνονται αντί των 79, 115 θέσεις άρα 36 νέες προσλήψεις, με το πρόσχημα των μετατάξεων και αποσπάσεων. Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν αφού οι μετατάξεις και αποσπάσεις δεν προϋποθέτουν σύσταση οργανικών θέσεων». 
«Στο άρθρο 104 που αφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή, μετατρέπει το Επιστημονικό Προσωπικό σε Βοηθούς, κλητήρες και οδηγούς. Μάλλον έχουμε αιτήματα ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαμηλών τυπικών προσόντων. Αναρωτιόμαστε τι χρειάζεται τον οδηγό ο Συνήγορος του Καταναλωτή;» προσθέτει ο κ. Κωνσταντινόπουλος για να υπογραμμίσει πως και «Με την παράγραφο 5 της τροπολογίας 1313, καταργείται το άρθρο 79 του ν. 4144/2013, που αναφέρει το εξής: «Η εποπτεία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και καταργείται κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στην παρούσα ρύθμιση». Με άλλα λόγια, ο ΟΒΙ δεν θα εποπτεύεται πλέον από τη ΓΓΒ. Δεν αναφέρεται όμως και ποιος φορέας θα έχει πλέον την εποπτεία του. Γιατί; Μάλλον ο κος Χαρίτσης μετά τις καταγγελίες Μουζάλα για μη απορρόφηση κονδυλίων, θα προχωρήσει άμεσα σε «απορρόφηση»-πρόσληψη άγνωστου αριθμού ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά πάγια τακτική τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)