to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ντροπαλός (;) κ. Σταϊκούρας...

«Θα μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων;» ρωτήθηκε ευθέως ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. «Θα δούμε» απάντησε ελαφρώς ερυθριών. Δηλαδή; Δηλαδή το θέμα είναι ανοιχτό μέχρι νεωτέρας. Πολύ απλά, το θέμα εξετάζεται....


«Θα μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων;» ρωτήθηκε ευθέως ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

«Θα δούμε» απάντησε ελαφρώς ερυθριών. Δηλαδή;

Δηλαδή το θέμα είναι ανοιχτό μέχρι νεωτέρας. Πολύ απλά, το θέμα εξετάζεται....Ή μπορεί και να είναι μέρος της τακτικής που εφαρμόζει γενικότερα ο επί των Οικονομικών υπουργός του κ. Μητσοτάκη. Μικρές δόσεις από το πικρό φάρμακο, μπας και δηλητηριαστούν... οι δημοσκοπήσεις..

Για παράδειγμα:

Από 2,8% στο 1%, μετά στο 0% και προχθές στο μείον 1-2% το ΑΕΠ για το 2020. Μέσα σε δέκα ημέρες ο κ. Σταϊκούρας κατέβαινε δύο - δύο δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου, καθώς 1,9 δισ. ευρώ είναι 1% του ΑΕΠ) την κλίμακα των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της χώρας.

Τι άλλαξε το τελευταίο δεκαήμερο που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί όταν ξεκινούσε η κρίση και στην Ελλάδα; Όχι και πολλά πράγματα. Κάποιοι μιλούσαμε για ύφεση 5-6% το 2020 στην Ελλάδα από την αρχή (και μακάρι να είναι τόσο μόνον...).

Αν όμως αυτή η... δειλή προσέγγιση του εκ των επιτελικών υπουργών του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς τακτική αλλά αδυναμία ταχείας κατανόησης της πραγματικότητας ,τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Διότι δειλές και αργές εκτιμήσεις σε πολεμικές για την οικονομία συνθήκες σημαίνει μεγαλύτερη καταστροφή.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη χειρότερο... Η στάση αυτή να είναι μείγμα και δειλίας και αδυναμίας κατανόησης της πραγματικότητας αλλά και... πονηρής τακτικής. Τότε, πολύ γρήγορα, πολύ απλά... «θα χαθεί η μπάλα».

Όπως χάθηκε με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Που στην αρχή ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα πάρουν 800 ευρώ βοήθημα, μετά ο Σταϊκούρας τους έβγαλε εκτός και δύο ημέρες μετά ανακοίνωσε ότι θα πάρουν διατακτική 600 ευρώ (κάπου βρέθηκαν κάτι ξεχασμένα λεφτά από το ΕΣΠΑ...) για να τηλε-μορφωθούν επί των ηλεκτρονικών υπολογιστών... Βεβαίως, με αυτό δεν πληρώνεις ενοίκιο ούτε τρως.

Και επειδή το χέρι του Θεού είναι σε αναστολή λειτουργίας (λόγω των μέτρων) και η αόρατος χειρ της αγοράς έχει υποστεί αλλεπάλληλα κατάγματα, μάλλον κάτι άλλο πρέπει να γίνει....

ΣΤΑΘΗΣ ΣΧΙΝΑΣ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)