to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 27.01.2018

Πολιτική

Ο Νίκος Παππάς στα ματωμένα χώματα του Άουσβιτς: Καμία ανοχή

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση του Αουσβιτς, στην Κρακοβία.


Ο Νίκος Παππάς, αφού ξεναγήθηκε στο τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου οι ναζί εξολόθρευσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, κατέθεσε στεφάνι στον Τοίχο του Θανάτου, όπου γίνονταν οι εκτελέσεις των κρατουμένων.

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Μουσείου του Αουσβιτς, Piotr Cywinski, στον οποίο χάρισε την έκδοση «Αουσβιτς – Ελληνες: Αριθμός μελλοθανάτου», τον πρόλογο του οποίου υπογράφει ο κ. Cywinski. Το βιβλίο του Γιώργου Πηλιχού, που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκαλύπτει για πρώτη φορά με τόση πληρότητα την αιματοβαμμένη ιστορία των εβραίων της Θεσσαλονίκης που κατέληξαν στο Αουσβιτς.

Ο Υπουργός παρέστη στη μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki και την παρουσία δεκάδων επιζώντων από τη ναζιστική θηριωδία του στρατοπέδου του Αουσβιτς.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς εναπόθεσε κερί στο μνημείο των θυμάτων, μπροστά στην πλάκα που αναγράφει στα ελληνικά: «Ας είναι για αιώνες κραυγή απελπισίας και προειδοποίηση για την ανθρωπότητα αυτός ο τόπος, όπου οι ναζί φόνευσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κυρίως εβραίους, από διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην τελετή για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση του Αουσβιτς, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Στα ματωμένα χώματα του Αουσβιτς, εβραίοι, ρομά, αριστεροί, ομοφυλόφιλοι, είδαν το πραγματικό πρόσωπο των ναζί. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να επιστρέψει στη φρίκη. Καμία ανοχή σε αυτούς που έχουν τη σβάστικα στο μπράτσο, στο μυαλό ή στη γλώσσα».

Τον Νίκο Παππά συνόδευε ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)