to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Νίκος Χουντής στο left.gr: Στις ευρωεκλογές να δώσουμε στην ελπίδα μια ευκαιρία (βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Χουντή στον Άγγελο Καλοδούκα




Μας χωρίζει πλέον λιγότερο από ένας μήνας από τις ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014. Επόμενο είναι λοιπόν το ενδιαφέρον για αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη να αυξάνει διαρκώς. Είναι προφανές ότι αυτές οι εκλογές θα κρίνουν τη βιωσιμότητα της δικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης. Με τον Νίκο Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συζητάμε γι αυτήν την τόσο κρίσιμη εκλογική μάχη.

Ο Νίκος Χουντής συμπυκνώνει το νόημα αυτών των εκλογών με χαρακτηριστικό τρόπο:

«Αναμετριούνται δυο κόσμοι, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Από τη μια μεριά είναι ο κόσμος της Μέρκελ, του Σόιμπλε, των μνημονίων, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, ο κόσμος της τρόικα, ο κόσμος της λιτότητας και των αγορών προς όφελος των πολυεθνικών. Και ο άλλος κόσμος που συγκρούεται με αυτούς, είναι ο κόσμος ο δικός μας. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο κόσμος που θέλει να χαμογελάνε τα παιδιά του για το μέλλον τους. Το διακύβευμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ηττηθεί ο πρώτος κόσμος και να δοθεί μια ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης, απ’ εδώ την Ελλάδα, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και ότι τελικά θα νικήσει ο κόσμος της πλειοψηφίας, ο κόσμος των εργαζόμενων που θέλει μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας».

Ακριβώς επειδή η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των εκλογών προσπαθεί με αλλαγές στον εκλογικό νόμο να αποτρέψει την ήττα της και να ωθήσει τους πολίτες προς την αποχή. Ο Νίκος Χουντής μας εξηγεί ποιες είναι αυτές οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο αλλά και την πεποίθησή του ότι τα όποια εκλογικά μαγειρέματα δεν μπορούν να αποτρέψουν την εκλογική ήττα της δικομματικής κυβέρνησης. Όποιος θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να ηττηθεί η πολιτική των μνημονίων έχει μόνο μια επιλογή: να πάει να ψηφίσει στις εκλογές και να μαυρίσει τα δυο μνημονιακά κόμματα.

Πολύ περισσότερο, όπως υποστηρίζει στη συνέντευξη ο Νίκος Χουντής, που έχει γίνει συνείδηση στους πολίτες ότι η συνέχιση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μόνο κοινωνικά ερείπια θα συσσωρεύσει. Η οικονομική κρίση συνεχίζεται παρά τις φανφάρες της κυβέρνησης για «έξοδο στις αγορές» και το μοίρασμα προεκλογικών παροχών. Ο Νίκος Χουντής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επαίρεται για success story όταν η ανεργία βρίσκεται στο 30% και των νέων στο 60%.

Με τον Νίκο Χουντή συζητάμε και πολλά ακόμα θέματα. Την οικονομική κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, τις προοπτικές της ευρωπαϊκής αριστεράς στις εκλογές, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Κομισιόν. Ο μεστός και λαϊκός λόγος του Νίκου Χουντή κάνουν αυτήν την εικοσάλεπτη (20΄) συνέντευξη ουσιαστική και πυκνή νοημάτων.

Στο τέλος Ο Νίκος Χουντής μας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το σχέδιο της δικομματικής κυβέρνησης δεν θα περάσει: ο σκοπός τους είναι να σπρώξουν τον κόσμο στην απάθεια και την αποχή. Η Αριστερά καλεί τους πολίτες σε ενεργητική συμμετοχή για το μέλλον το δικό τους αλλά και των παιδιών τους. Η επιλογή είναι μια για τον Νίκο Χουντή: ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Εμφάνιση angelo.jpg

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)