to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:09 | 27.01.2022

Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα στηρίξει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά... δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Σε σωρεία αντιφάσεων έπεσε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στο Open: από τη μια είπε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (η οποία, αν περάσει, οδηγεί σε πρόωρες εκλογές), αλλά από την άλλη λέει όχι ακριβώς σε πρόωρες εκλογές, επικαλούμενος την πανδημία και τις καθημερινές εκατόμβες νεκρών - δηλαδή, κατά τον Ν. Ανδρουλάκη, ούτε η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ αποτελεί λόγο πρόωρων εκλογών! - Νάσος Ηλιόπουλος: Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται


To Kίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «όμως δεν θα συμμετάσχει στα μικροκομματικά παιχνίδια που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας» είπε ο πρόεδρος του κόμματος , Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

 Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη. Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση, κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» είπε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «μικροκομματικές σκοπιμότητες», και από την άλλη είπε ότι «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι' αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να επιτεθεί στον Αλ. Τσίπρα κατηγορώντάς τον για «αναξιοπιστία», λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν ζητά εκλογές λόγω πανδημίας και «έσπευσε» να αλλάξει γνώμη. «Με 100 πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά, θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο να ζητάς εκλογές» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο επίμονο ερώτημα αν ο ιδιος συμφωνεί με τις πρόωρες εκλογές.

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η εντολή που πήρε, με την εκλογή του, είναι για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

 Ο Ν.  Ανδρουλάκης είπε ακόαμ πως η κυβέρνηση «γνώριζε από ημερών την κακοκαιρία και απεδείχθη απολύτως απροετοίμαστη». Διαφώνησε πλήρως με την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, λέγοντας πως «είμαστε 16οι σε εμβολιασμό πανευρωπαϊκά, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε ότι ξεπεράσαμε με την πανδημία».

Νάσος Ηλιόπουλος: Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται

Όσα είπε ο Ν. Ανδρουλάκης σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι είναι μεν καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ, αλλά «περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται»

Δηκτικό σχόλιο από τη ΝΔ: Πώς συμβιβάζονται αυτά που είπε ο Ν. Ανδρουλάκης;

Δηκτική για την θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρει: «Ακούσαμε απόψε τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)