to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 10.04.2018

Πολιτική

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε... δυσαρμονία με τον Σαμαρά

Το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Καθημερινή» στο οποίο μιλά για συγκλήσεις και υπερβάσεις, δικαιολογώντας τα «πεπραγμένα της διακυβέρνησής του» και προσπαθώντας να σύρει τη Νέα Δημοκρατία στις απόψεις του, έφερε θύελλες στη δεξιά πολυκατοικία.


Μετά την αντίδραση του Ευάγγελου Αντώναρου ο οποίος τον χαρακτηρίζει «ξένο σώμα που παίζει το δικό του βιολί και υποσκάπτει την προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας», ήρθε και η αντίδραση του Νικήτα Καλκαμάνη ο οποίος αναφέρει μάλιστα πως οι θέσεις του βρίσκονται σε «πλήρη δυσαρμονία τόσο με τη βάση της ΝΔ όσο και με τις δηλώσεις του προέδρου της».

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο του στην Καθημερινή, ο Αντώνης Σαμαράς, υπεραμύνεται της συγκυβέρνησης 2012-2014, κάνοντας λόγο για τη σύγκλιση πολιτικών χώρων που ο ίδιος ξεκίνησε. Ο Αντώνης Σαμαράς απαριθμεί τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησηςτου αναφέροντας ότι «τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και της ξαναδώσαμε το δικαίωμα στην Ελπίδα!». Στη συνέχεια, με το γνωστό ύφος του ενάντια στη σημερινή κυβέρνηση, αναφέρει ότι «σήμερα η Ελλάδα υποχωρεί και σε ανταγωνιστικότητα και στη μάχη κατά της διαφθοράς και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Παντού! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όχι απλώς το "παλιό", αλλά το χειρότερο από το "παλιό"!».

Στη συνέχεια, ταυτιζόμενος για άλλη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο,  καλεί σε νέα σύγκλιση της ΝΔ με το Κίνημα Αλλαγής, ώστε όπως λέει, να στηθεί κοινό μέτωπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς, στη «γραμμή» Βενιζέλου καταλήγει πως «για να υπάρξει αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση, το παλιό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά! Και οριστικά...», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναδειχτεί σε «πόλο αντισυσπείρωσης».

Σχολιάζοντας το άρθρο Σαμαρά, στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για «πλήρη δυσαρμονία» και υπενθύμισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι οι απόψεις του βρίσκονται πολύ μακρία από αυτές του νυν προέδρου της γαλάζιας παράταξης, αλλά και της βάσης του κόμματος.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε στο Twitter:

Όχι να γυρίσουμε και στον Σαμαρά!

Ο Ευαγγελος Αντώναρος επανήλθε μάλιστα σήμερα στο θέμα, δηλώνοντας σε συνέντευξη του στο Ραδιόφωνο 24/7ότι η παρέμβαση Σαμαρά είναι άστοχη κι άκαιρη κι αντιπρωσωπεύει προσωπικές φιλοδοξίες του πρώην πρωθθυπουργού, που όπως είπε «μπορεί να ονειρεύεται την επάνοδο του στην προεδρία της ΝΔ». 

«Καλό είναι ο Σαμαράς να κρατά το στόμα του κλειστό», είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος και σημειώνοντας ότι διεγράφη από τον Κ. Μητσοτάκη μετά από επίθεση που εξαπέλυσε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σημείωσε: «Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ πολιτεύεται με τον καλύτερο τρόπο αλλά όχι και να γυρίσουμε στο Σαμαρά».

Κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης ότι προσπάθησε να παρκάρει τη ΝΔ όχι στην άκρα δεξιά, αλλά στην ακροδεξιά της ακροδεξιάς, παίρνοντας όλα τα άτομα τα οποία η ΝΔ χαρακτήριζε ως άκρα και έλεγε ότι δε θα συνεργαστεί.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)