to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 23.02.2013

left.gr

Διεθνή

Ο Νετανιάχου αρνείται να δει ισραηλινό ντοκιμαντέρ υποψήφιο για Οσκαρ

Στην ταινία του με τίτλο GateKeepers, που διεκδικεί Όσκαρ, ο Μόρεχ "ανακρίνει" και τους έξι ζώντες πρώην προϊστάμενους της ισραηλινής υπηρεσίας για την εσωτερική ασφάλεια Σιν Μπετ



The Gatekeepers 




O ισραηλινός σκηνοθέτης, Ντορ Μόρεχ, ψέγει τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου επειδή αγνοεί την τελευταία πολιτική ταινία του για το Μεσανατολικό, που αύριο Κυριακή είναι στον κατάλογο υποψηφιοτήτων για το βραβείο 'Οσκαρ (θα ήταν το πρώτο ισραηλινής ταινίας).

Απαντώντας στο σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργικός εκπρόσωπος, βεβαιώνοντας ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έχει δεί την ταινία 'GateKeepers' ούτε άλλωστε προτίθεται, ο Μόρεχ ανταπάντησε πικρόχολα μιλώντας το Σάββατο στο Δεύτερο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης : "αυτό σημαίνει για τον Νετανιάχου κάτι, όχι για την ταινία μου". "Δεν γύρισα μια αριστερή ταινία. Στηριγμένη σε γεγονότα, ρεαλιστική ταινία γύρισα. Παρατηρεί η ταινία μου την τωρινή κατάσταση και είναι σαν να θέλει να πεί: πατριώτες, Ισραήλ, ας ξυπνήσουμε", υπογράμμισε ο 51χρονος Μόρεχ.

Η ταινία θα διαγωνιστεί την Κυριακή στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, αφού έχει συμπεριληφθεί στις τελικές υποψηφιότητες για το (πρώτο, σημειωτέον) 'Οσκαρ, ταινίας από το Ισραήλ.

Ο Μόρεχ αποσαφήνισε εξάλλου ότι, αν τιμηθεί τελικά η ταινία του, τότε δεν θα απαντήσει στο τηλεφώνημα του Νετανιάχου. Στους 'GateKeepers', ο Μόρεχ "ανακρίνει" και τους έξι ζώντες πρώην προϊστάμενους της υπηρεσίας για την εσωτερική ασφάλεια Σιν Μπετ υπό το πρίσμα του αγώνα που κάνει το Ισραήλ απέναντι σε αυτό που αποκαλεί «τρομοκρατία».

'Ολοι επισημαίνουν ανήσυχοι ότι το Ισραήλ δεν κάνει πραγματική διαβούλευση με τους Παλαιστίνιους....

Σχετικώς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μοσέ Γιααλόν, από το εθνικιστικό κόμμα Λικούντ του οποίου ο Νετανιάχου ηγείται, δήλωσε στον ραδιοσταθμό των ενόπλων δυνάμεων ότι, στην επεξεργασία της ταινίας ο Μόρεχ έκανε αυθαίρετα "επιλογές", οι οποίες εξυπηρετούν μια κεντρική ιδέα για την ταινία. Την ίδια την ταινία ο Γιααλόν χαρακτήρισε, προσωπικά, "φιλοπαλαιστινιακή" και "μονόπλευρη".

Πηγή: ΑΠΕ


Τρέιλερ της ταινίας εδώ: http://www.imdb.com/video/imdb/vi3741296409/


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)