to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 17.09.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Ο νεκρός βομβιστής της Σπάρτης: Όταν η εγκληματική δράση αποσπάται από την ιδεολογία

Ο νεκρός βομβιστής της Σπάρτης: Όταν η εγκληματική δράση αποσπάται από την ιδεολογία


 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/09/2012

Μια ιστορία που πέρασε στα... ψιλά της ειδησεογραφίας των ημερών είναι ότι ο παραλίγο βομβιστής της Σπάρτης, στα χέρια του οποίου έσκασε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου και άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο, ανήκε, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στον χώρο της Ακροδεξιάς. Η ίδια πληροφορία από τους ίδιους αξιωματικούς θα προκαλούσε πληθώρα δημοσιευμάτων αν ο νεκρός παρά λίγο βομβιστής ανήκε στον αναρχικό χώρο ή την Αριστερά. Τότε τις έρευνες θα είχε αναλάβει πιθανότατα η Αντιτρομοκρατική ή, στη χειρότερη περίπτωση, η κρατική Ασφάλεια και θα έδιναν και θα έπαιρναν οι θεωρίες περί "συγκοινωνούντων δοχείων", συνδέσεων τρομοκρατίας και ποινικών, "επαναστατικών ταμείων" που τροφοδοτούνται από ένοπλες ληστείες και άλλα πολλά. Στην περίπτωση του 38χρονου όμως νεκρού παρά λίγο βομβιστή της Σπάρτης, που η αστυνομία τοποθετεί στον χώρο της Ακροδεξιάς, η ιδεολογία και η πιθανή εγκληματική του δράση είναι ασύνδετες. Και μιλάμε για πιθανή εγκληματική δράση, γιατί η συνδεσμολογία του εμπρηστικού μηχανισμού, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ομοιότητες  με εμπρηστικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Πρωτοδικείο Γυθείου και σε ΑΤΜ τραπεζών, ενώ από την αστυνομία δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για ποινική υπόθεση με κυκλώματα εκβιαστών.


Επιπλέον, "ομοϊδεάτης" φέρεται, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, να είναι και ο συνεργός του 38χρονου, στο σπίτι του οποίου στη Σπάρτη βρέθηκαν μάλιστα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αρκετών ολοκληρωμένων αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών.


Ο 38χρονος ήταν άνεργος και έμενε στο χωρίο Αιγιές κοντά στο Γύθειο, απ' όπου κατάγεται, ενώ συχνά ερχόταν και στην Αθήνα, στους γονείς του. Το πού επρόκειτο να τοποθετηθεί ο εμπρηστικός μηχανισμός που εξερράγη στα χέρια του αποτελεί ακόμη για την αστυνομία αντικείμενο έρευνας.

Ε.Ζ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)