to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 03.09.2013

Πολιτική

Ο Ν. Βούτσης για την απώλεια των «παιδιών των φαναριών»

Δήλωση του Ν. Βούτση με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων» σχετικά με την απώλεια εκατοντάδων “παιδιών των φαναριών”


Ο Ν. Βούτσης, βουλευτής Α’ Αθηνών, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων» δήλωσε, σχετικά με την απώλεια εκατοντάδων “παιδιών των φαναριών”, τα εξής:

 Ντροπή και αίσχος. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, ποια είναι η τύχη αυτών των παιδιών;

 Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κος Αθανασίου, στη διάρκεια της συζήτησης που εξελίχθηκε κατά την ακρόαση των αρμοδίων φορέων, βεβαίωσε ότι ασχολείται επισταμένως και με ευαισθησία με το ζήτημα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

 Τα γεγονότα είναι συνταρακτικά και τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι αμείλικτα. Συγκεκριμένα τα 500 “παιδιά των φαναριών” «μαζεύτηκαν» εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προφανώς για την εικόνα της πόλης, μαζί και με χιλιάδες αδέσποτα ζώα και άστεγους συνανθρώπους μας! Την ίδια μέρα, χωρίς κανένα πρωτόκολλο παραλαβής, αποδόθηκαν «προς φύλαξη» σε ίδρυμα και μέχρι την επόμενη μέρα είτε παρελήφθησαν από οικείους, είτε έφυγαν από μόνα τους… Προφανώς αυτή η καταγραφή της πραγματικότητας αφήνει ανοικτά όλα και μάλιστα τα πιο αποτρόπαια ενδεχόμενα για την τύχη αυτών των παιδιών.

Αν οι διεθνείς οργανισμοί δεν παρενέβαιναν είναι ζήτημα αν θα συζητιόταν ποτέ το θέμα αυτό. Εφόσον οι σχετικοί φάκελοι ξανάνοιξαν (έστω και μετά από σχεδόν 10 χρόνια!), πρέπει να γίνει άμεση και σε βάθος διερεύνηση και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αρμοδίους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς έδωσαν τις σχετικές εντολές και σε όσους συνήργησαν στην εγκληματική αυτή πράξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)