to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 28.06.2019

Πολιτική

Ο Ν. Παρασκευόπουλος για τις «εξαγγελίες» του δημάρχου Θερμαϊκού ότι θα υψώσει τείχη για τους Ρομά

«Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θερμαϊκού, με μια πρωτοφανή δήλωση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή έδωσε ήδη απτά δείγματα γραφής για τις μεθόδους και τις πολιτικές που πρόκειται να εφαρμόσει με την ανάληψη των καθηκόντων του»


Δήλωση Νικ. Παρασκευόπουλου, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης – Ομ. Καθηγητή ΑΠΘ, για τις «εξαγγελίες» του δημάρχου Θερμαϊκού:

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θερμαϊκού, με μια πρωτοφανή δήλωση  για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή έδωσε ήδη απτά δείγματα γραφής για τις μεθόδους και τις πολιτικές που πρόκειται να εφαρμόσει με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο πρόβλημα της  δράσης κυκλωμάτων Ρομά ή μη στην περιοχή,  είπε ότι «αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα, θα υψώσω τείχη και δεν θα μπορεί να πηγαίνει κανένας στην περιοχή αυτή».

Το σχέδιο του νέου δημάρχου δεν εξαντλείται στην πλήρη καταστολή, αλλά στη δημιουργία δύο παράλληλων κόσμων, εντός και εκτός των τειχών. Ακόμη και όσοι δεν παρανομούν θα βρεθούν πίσω από τα τείχη, απλά και μόνο λόγω της φυλετικής τους καταγωγής, επειδή δηλαδή είναι Ρομά.

Το «ύψωμα των τειχών» δεν θα περιορίσει την παραβατικότητα, αλλά θα οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Όσοι παραμένουν μέσα στα τείχη θα είναι πλήρως αποκλεισμένοι,  χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά (υγεία, σχολεία κα), χωρίς επικοινωνία και δυνατότητα ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Δηλαδή, μια «αποθήκη» ανακύκλωσης της παραβατικότητας, ένα γκέτο ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας.

Δεν πρόκειται για μια απλώς ακροδεξιά ρητορική, ή μια ρατσιστική δήλωση χωρίς αντίκρισμα. Πρόκειται για ένα «όραμα» που συγκρούεται με τον πυρήνα του Συντάγματος και των θεμελιωδών Συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή. Αντιβαίνει σε κάθε έννοια πολιτισμού και επιστρέφει σε μεθόδους και αυταρχικές πρακτικές, που ποτέ δεν συνέβαλαν στην εξάλειψη προβλημάτων.

Χωρίς κάποιο οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της υπαρκτής παραβατικότητας,  εξάρθρωσης κυκλωμάτων που δρουν παράνομα ή επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων στην περιοχή η ασφάλεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

Στην περίπτωση του Δημάρχου Θερμαϊκού ασφάλεια και δικαιοσύνη, ευνομία και αρμονική συμβίωση δεν υπάρχουν. Αρκεί να χτιστούν τείχη και όλα θα λυθούν δια μαγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)