to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 08.07.2021

Πολιτική

Ο Ν. Χαρδαλιάς οφείλει απαντήσεις για την «εντολή του μεγάλου» - Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Χρ. Σπίρτζης μετά τις αποκαλύψεις από την ΕφΣυν - Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ρωτά τον υφυπ. Πολιτικής Προστασίας: Γιατί δεν διέταξε ΕΔΕ, γιατί δε μηνύει όσους κάνουν λόγο για «εντολή Χαρδαλιά», γιατί χρησιμοποιούνται αδήλωτα κινητά από κρατικούς αξιωματούχους; - Και ο Κυρ. Μητσοτάκης, «για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;» - Τι απαντά η ΕφΣυν στις απειλές Χαρδαλιά


Τέσσερα ερωτήματα απευθύνει στον Ν. Χαρδαλιά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και ένα ακόμα προς τον Κυρ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον καλύπτει, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη από την Εφημερίδα των Συντακτών πως ο υφυπουργός Πολ. Προστασίας είχε δώσει εντολή τον Οκτώβριο του 2020 να περάσουν χωρίς έλεγχο ασθενείς από την Τουρκία, μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε. Ο υφυπουργός έσπευσε να διαψεύσει ως συκοφαντικό το δημοσίευμα, να καταθέσει μήνυση αλλά και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη δημοσιογράφο Άντα Ψαρρά που υπογράφει το ρεπορτάζ. Σήμερα, Πέμπτη, η εφημερίδα επανέρχεται με απαντηση στον υφυπουργό - διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο από τον Χρ. Σπίρτζη 

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για την παρέμβαση Χαρδαλιά κατέθεσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Χρ. Σπίρτζης

Όπως είπε, η μηνυτήρια αναφορά αφορά αφενός την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της, και αφετέρου τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας, καθώς «οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας».

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Τα ερωτήματα παραμένουν

«Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και παραθέτει τα εξής ερωτήματα στον υφυπ. Πολ. Προστασίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διατυπώνει, τέλος, και ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: «Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;»

Η απάντηση της Εφημερίδας των Συντακτών στις απειλές Χαρδαλιά

Η ΕφΣυν απαντά σήμερα στον Ν. Χαρδαλιά και όσα ισχυρίστηκε στη χθεσινή απάντησή του για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, αλλά και στις απειλές που εκτόξευσε ο υφυπουργός.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών

Η συντάκτρια Άντα Ψαρρά αναφέρει συγκεκριμένα απαντώντας στον υφυπουργό:

«Είναι αλήθεια πως δεν μας εξέπληξε η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά σε ό,τι αφορά τις απειλές, την προσπάθεια εκφοβισμού, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και την αυθαίρετη εκτίμηση ότι πρόκειται για μεθοδευμένες και κατασκευασμένες (;) αθλιότητες σε βάρος του. Εκείνο που μας εξέπληξε όμως είναι ότι ο ίδιος φροντίζει να βγάλει -επί το λαϊκότερο- την ουρά του απέξω. Δεν σχολιάζει καν τις υπόλοιπες ανατριχιαστικές αναφορές στα μηνύματα που ανταλλάχτηκαν μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και αρκείται στο να παραθέσει στοιχεία για το πώς η Πολιτική Προστασία κλήθηκε απλά να εξαιρέσει την πτήση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τότε στο αεροδρόμιο δεν υπήρχε διαδικασία θερμομέτρησης.

Παραβλέπει εδώ το γεγονός ότι σε όλο το διάστημα γίνονταν δειγματοληπτικές θερμομετρήσεις και κυρίως ότι ο ένας από τους δύο συνομιλούντες με μηνύματα εξέφραζε την αγωνία του διότι οι επισκέπτες ήταν διαπιστωμένα εμπύρετοι. Επίσης προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται τελικά και κάποια άλλα πρόσωπα στην υπόθεση και καλεί τον εισαγγελέα να το διερευνήσει. Για ΕΔΕ βέβαια που θα εντόπιζε τα τυχόν εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν κάνει λόγο! Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι φανερό από την ανακοίνωσή του είναι η προσπάθεια να προκαταλάβει το όποιο ενδεχόμενο εισαγγελικό πόρισμα.

Και δυο λόγια για την τελευταία αποστροφή της ανακοίνωσης σε ό,τι αφορά την «Εφ.Συν.» και εμένα προσωπικά. Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί δεν επηρεάζουν και δεν πτοούν το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούμε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Προφανώς είναι αλλιώς μαθημένος από άλλα ΜΜΕ ο κ. Χαρδαλιάς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)