to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 28.05.2013

Κοινωνία

Ο Ν. Δένδιας έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων - «Αντίθεση» δήλωσε η ΓΣΕΕ

Σε νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή περιορισμών σε πορείες «κάτω των 200 διαδηλωτών» θα προχωρήσει το υπ. Δημ. Τάξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, Νίκος Δένδιας (και ήταν σαφές ήδη από νωρίτερα) μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πρόσθεσε μάλιστα πως ο περιορισμός «είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», για να μην ταλαιπωρούν τους άλλους πολίτες και προκαλούν δυσαρέσκεια. Στο ποιος θα μετράει τους διαδηλωτές, στο πώς θα γίνεται ο «περιορισμός», φυσικά δεν αναφέρθηκε ο υπουργός.

Ο Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εξέφρασε την αντίθεσή του σε νομοθετική ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα».

Σύμφωνα με τον τρόπο που μεταφέρει τα γεγονότα το ΑΠΕ:

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Πρόσθεσε μάλιστα, «ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού είναι φυσικό, όπως είπε, προκλητικά μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών. «Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να δώσει το «παρών» και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, συμμετέχοντας στο «κυνήγι» της αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της σε νομοθετική ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν την ευθύνη μόνο για τις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις και απέδωσε το πλήθος των διαμαρτυριών στις πολιτικές που ασκούνται. Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι η ΓΣΕΕ, με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών, θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα αυτό, «αλλά δεν θα δεχθεί την ποδηγέτηση της εκτελεστικής εξουσίας».

* * *

Σχετικά:

[28/05/2013 12:10] Να πάτε να διαδηλώσετε στις Βερσαλίες

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

 
 
[28/05/2013 11:14] Σχέδιο καταστολής των «μικρών» διαδηλώσεων έχει έτοιμο ο υπ. Δημόσιας Τάξης

Ομοβροντία δημοσιεύσεων σήμερα, ενόψει της συνάντησης του Ν. Δένδια με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με θέμα την καταστολή των «μικρών» διαδηλώσεων στην Αθήνα - για τις οποίες, σύμφωνα με τις εφημερίδες, θα αποφασίζει βάσει «κριτηρίων» η... Αστυνομία. Αν λάβουμε υπ' όψιν πώς μετρά τους διαδηλωτές η ΕΛΑΣ μοιάζει σίγουρο πώς στήνονται νέα κατασταλτικά προσχήματα

 
 
[28/05/2013 09:23] Τις διαδηλώσεις θα βάλει στο στόχαστρο o Δένδιας στη συνάντηση με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Όπως μας πληροφορεί το Έθνος, για το καλό «του τουρισμού»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)