to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 02.10.2013

Πολιτική

Ο μπλα μπλα Καμίνης, η Χρυσή Αυγή και ο... Άγιος Παντελεήμονας

Του Δημήτρη Χρήστου


Για όσους θυμούνται, η δράση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών. Η ασφυκτική προσέλευση μεταναστών και η στοίβαξη τριάντα και σαράντα ατόμων σε μικρά διαμερίσματα, που νοίκιαζαν με το... κεφάλι οι ιδιοκτήτες τους, είχε δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα για τα δεδομένα της Αθήνας. Η κατάσταση ήταν εκμεταλλεύσιμη και η μικρή (τότε) συμμορία, που έκανε κέντρο της δράσης της τη βίαιη εκδίωξη των ξένων από τη γειτονιά, εδραιώθηκε για τα καλά. Μάλιστα στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατάφερε για πρώτη φορά να εμφανιστεί με δημόσιο αξίωμα εκλέγοντας δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Αθήνας τον αρχηγό της Μιχαλολιάκο με 5,29% χάρη στα υψηλά ποσοστά στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και των υποβαθμισμένων συνοικιών(από 10% έως 21%). Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ η πολιτεία και ειδικότερα ο Δήμος Αθηναίων για να εμποδίσουν τις βίαιες παρεμβάσεις αυτή της οργάνωσης, που σήμερα όλοι αποκαλούν τρομακτική εγκληματική συμμορία; Απολύτως τίποτα! Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έβγαλε εντελώς από την ατζέντα των υποχρεώσεών του τις παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και όταν κάποιος κάτοικος είχε παράπονο για κάτι, το τμήμα τον παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή. Έδινε μάλιστα και τους σχετικούς αριθμούς τηλεφώνων!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο "ηγέτης" της πόλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, για να κρατήσει τον νόμο και τη δημοκρατία στην περιοχή; Απολύτως τίποτα. Τα μάζεψαν και έφυγαν αφήνοντας τη μεγάλη πλατεία, που κάποτε έσφυζε από κίνηση, στο σκοτάδι και την παρακρατική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας. Από δύο οίκους ανοχής που είχαν νόμιμη άδεια λειτουργίας στην περιοχή ξεφύτρωσαν πάνω από 200! Τα ναρκωτικά που πουλούσαν μετανάστες και η πορνεία από μετανάστριες ήταν εκτός αρμοδιότητας της οργάνωσης, είπαν σε μια κυρία που το αστυνομικό τμήμα την παρέπεμψε για παράπονα στη Χρυσή Αυγή!

ΠΕΡΑΣΑ πριν λίγες μέρες από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Η τεράστια παιδική χαρά εγκαταλελειμμένη, η πλατεία κατασκότεινη και από τα δεκάδες μαγαζιά που έδιναν τόνο ζωής με την εμπορική τους δραστηριότητα έχουν απομείνει ελάχιστα. Δυστυχώς, ο κ. Καμίνης, δειλός στα δύσκολα και φλύαρος στα εύκολα, ποντάρισε στο μπλα μπλα κατά της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα, εμποδίζοντας κάποια ανοιχτά παζάρια που διοργάνωσε η οργάνωση. Κέρδισε χρόνο και χώρο στα κανάλια και τις εφημερίδες και εκτίμησε πως αυτό μπορεί να του βγει σε καλό για την πιθανή επανεκλογή του.

ΓΙΑΤΙ, κύριε δήμαρχε, ενώ είχες την εξουσία, δεν έδωσες δείγμα γραφής για την προστασία της πόλης εγκαταλείποντας το πεδίο της μάχης; Είχες και τα χρήματα και τα μέσα να επαναλειτουργήσεις μια σύγχρονη παιδική χαρά, να την περιφρουρήσεις με τους χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς που διέθετες, να καλείς και την αστυνομία όποτε χρειαζόταν, να οργανώσεις μουσικά - πολιτιστικά δρώμενα όλο το καλοκαίρι, ώστε να βγει ο κόσμος έξω άφοβα, σε μια κατάφωτη ασφαλή πλατεία που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή, να πλημμυρίσει παιδικές φωνούλες ο χώρος, να επανεμφανιστούν οι καφετέριες, τα ψητοπωλεία και όλα τα μαγαζάκια που έδιναν ζωή. Γιατί; Γιατί την κοπάνησες αφήνοντας σκοτάδι, τρόμο και φρίκη;

ΕΙΣΑΙ τόσο ανίκανος και στεγνός από ιδέες ή μήπως εκεί που πας και ρωτάς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις δεν σου άναψαν το πράσινο φως επειδή βολεύονταν πολιτικά από τη δράση αυτής της σιχαμερής συμμορίας; Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στον Καμίνη, μπορούν όλοι αυτοί οι προοδευτικοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, που υποσχέθηκαν να αναμορφώσουν την πόλη, να κάνουν τον δικό τους απολογισμό έργου; Τι έκαναν όλοι αυτοί μαζί και καθένας χώρια; Κάθισαν πάνω στις μικρές και μεγάλες εξουσίες που βρήκαν και τις απόλαυσαν, όπως και οι προηγούμενοι, αρκετοί με το αζημίωτο, όπως και οι προηγούμενοι. Περιμένουμε απαντήσεις.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)