to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 14.03.2019

Διεθνή

Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπέτο Ο' Ρουρκ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2020


Ο πρώην βουλευτής του Τέξας Μπέτο Ο'Ρουρκ, ανερχόμενο αστέρι του αντιπολιτευόμενου αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πιστοί στις υποσχέσεις της Αμερικής είναι να δώσουμε τα πάντα γι' αυτήν και να δώσουμε τα πάντα για όλους εμάς», δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο 46χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Ο'Ρουρκ κατευθύνεται σήμερα στην Αϊόβα για να συγκεντρώσει υποστήριξη για την υποψηφιότητά του.

Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό σε εθνική κλίμακα το φθινόπωρο, όταν διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για μια έδρα στη Γερουσία.

Έχασε μεν στις εκλογές, τον Νοέμβριο του 2018, αλλά η εκστρατεία του, ιδίως οι παθιασμένες ομιλίες του, και η μάλλον απροσδόκητα σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι σε έναν Ρεπουμπλικάνο βαρέων βαρών, τον Τεντ Κρουζ, που επικράτησε με μόλις τρεις μονάδες διαφορά, προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Αν και δήλωνε πρόσφατα στο Vanity Fair πως είχε πολλές αμφιβολίες και θεωρεί πως μάλλον μειονεκτεί διότι είναι λευκός άνδρας, όταν πολλοί θα προτιμούσαν το χρίσμα των Δημοκρατικών να το κερδίσει γυναίκα ή μέλος εθνικής μειονότητας, ο πρώην πανκ ρόκερ αποφάσισε τελικά να μπει στην κούρσα, όπως έχουν ήδη κάνει άλλα 14 στελέχη των Δημοκρατικών. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που επίσης αναμένεται να συμμετάσχει στη διαδικασία, διατηρεί ακόμα το σασπένς, πάντως σε δημόσια εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα ελάχιστες αμφιβολίες άφησε πως θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του χρίσματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)