to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο μπάφος και η μπαρούφα

Όσο για το σήριαλ με τον Νίκο Καρανίκα, μπορεί να είχε καλό τέλος γι’ αυτόν, αλλά όλο και κάποιο άλλο θα επινοηθεί, με τον κατάλληλο πρωταγωνιστή που θα τον αντικαταστήσει στον ρόλο του κακού. Η συνέχεια στις οθόνες σας.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ευθαρσώς ότι το 2018 έκανε λάθος για το project που αφορά την φαρμακευτική κάνναβη και δικαίωσε τις προσπάθειες του Νίκου Καρανίκα. Θα μπορούσε να πει κανείς “να σε κάψω Νίκο, να σ’ αλείψω μέλι”, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Η απρόσμενη έκβαση της τιτανομαχίας του Άδωνη Γεωργιάδη με τον Νίκο Καρανίκα δεν πρέπει να επικαλύψει την ουσία της υπόθεσης.

Ο Ν. Καρανίκας ήταν ένα φιλοτεχνημένο από την τότε αντιπολίτευση ξωτικό της πολιτικής, που ήρθε να λατρέψει την Ε. Μενεγάκη και να προωθήσει τον μπάφο, ο οποίος ήταν το βασικό εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ για να διαφθείρει τον ελληνικό λαό. Η προπαγάνδα αυτή έβλαψε όντως την εικόνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και των υποκειμενικών αδυναμιών της να διαγνώσει και να μετριάσει τις επιπτώσεις αυτής της εκστρατείας. Πάνω απ’ όλα, όμως, τορπίλισε τις προσπάθειες, μέσα σε εκείνες τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να προωθηθούν τα αναγκαία επενδυτικά και αναπτυξιακά εργαλεία που θα βγάλουν την χώρα από το τέλμα.

Ειδικότερα στην περιφέρεια, όσοι εκ των πελταστών της πολιτικής προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε, μέσα στο σύννεφο της προπαγάνδας, ότι είναι μία ευκαιρία για οικονομική αναζωογόνηση με την εμπλοκή και μικρομεσαίων επενδυτών από την τοπική κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι δεν απευθυνθήκαμε (ο πληθυντικός είναι της ευγενείας) στον Νίκο Καρανίκα, αλλά σε αρμόδιο υπουργείο. Η τελική διαπίστωση ήταν ότι το κόστος της επένδυσης ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζαμε και αφορούσε σε σημαντικό βαθμό τα έξοδα περιφρούρησης και ασφάλειας της καλλιεργούμενης έκτασης.

Άρα δεν ήταν τόσο εύκολη η εμπλοκή μεμονωμένων μικροεπενδυτών, αλλά ήταν αναγκαίες οι απαραίτητες ενέργειες, κάτι που δεν είναι και το ευκολότερο να επιτευχθεί, με την διαπιστωμένη δυσκολία για ομαδικό παιγνίδι των ελλήνων παραγωγών, είτε στον φυτικό είτε στον ζωικό τομέα.

Τελικά, όπως πληροφορήθηκα, κάποια εταιρεία νοίκιασε εκτάσεις στην Αιτωλοακαρνανία και αλλού, αφ’ ότου η εκστρατεία κατά των “ναρκωτικών” και της φαρμακευτικής κάνναβης έπαψε, μετά την νίκη της ΝΔ, να λυσσομανά και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέκραξε, όπως προσφυώς ελέχθη: “Εν τούτω Καρα-νίκα!” Οι προαναφερθείσες εκτάσεις παραμένουν σε αγρανάπαυση και είναι άγνωστο ποια ακριβώς τροπή θα πάρει το εγχείρημα αυτό. Αν δηλ. θα έχει κάποια αντανάκλαση στην απασχόληση και αν θα μείνει κάτι για να ανακυκλωθεί στην τοπική οικονομία ή θα καταλήξει στον γνωστό οικονομικό υδροκεφαλισμό.

Όσο για το σήριαλ με τον Νίκο Καρανίκα, μπορεί να είχε καλό τέλος γι’ αυτόν, αλλά όλο και κάποιο άλλο θα επινοηθεί, με τον κατάλληλο πρωταγωνιστή που θα τον αντικαταστήσει στον ρόλο του κακού. Η συνέχεια στις οθόνες σας.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)