to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 04.07.2018

Πολιτική

Ο Μοσκοβισί ενημερώνει αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί ενημερώνει αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα


Η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Στρασβούργο ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί με αντιπροσωπεία την Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη στο Twitter, ο Επίτροπος Μοσκοβισί ενημέρωσε για «τα θετικά βήματα της Ελλάδας, την έξοδο από τα μνημόνια και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους».

Επιπλέον, ο Π. Μοσκοβισί ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Συμμαχίας για την χθεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος επίτροπος χαρακτήρισε το τέλος του προγράμματος ένα «μεγάλο γεγονός» για την Ελλάδα, ενώ παραδέχθηκε ότι στην ελληνική περίπτωση έγιναν «πολλά λάθη» από τα μέλη της Ευρωζώνης, από το ΔΝΤ αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, έκανε λόγο για «προβληματική περίοδο», όταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα ήταν «πέρα από κάθε προσδοκία».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει πλέον σελίδα και πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή μια νέας αναπτυξιακής στρατηγικής, μέσω επενδύσεων και εξαγωγών.

Τέλος, επανέλαβε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τέταρτο πρόγραμμα, ενώ έδειξε και πάλι θετικός σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων για το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα, 4μμ -ώρα Ελλάδας- στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, παρουσία του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντενο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)