to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Μοντιλιάνι της γυμνής αντιπολίτευσης

Αν κοιτάξετε σήμερα το Twitter σήμερα και ανακαλύψετε ότι ο Μοντιλιάνι είναι στα δημοφιλή θέματα, μη φανταστείτε ότι στη χώρα μας ανέτειλε ο ήλιος του πολιτισμού και ζούμε μέρες εικαστικής λατρείας.


Στη φωτογραφία μια εικαστική πρόταση εμπνευσμένη από το velonakaiklosti.gr


«Αν κοιτάξετε το Facebook και το Twitter ο κόσμος συχνά δεν είναι ένα ωραίο μέρος για να βρίσκεται κάποιος». Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση, ο εφευρέτης του World Wide Web (www), Τίμοθι Μπέρνερς-Λι, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στη θεμελίωση της σύγχρονης τεχνολογίας παγκοσμίως, περιέγραψε τις ανησυχίες του για τη χρησιμοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ως τρόπου άσκησης πολιτικών παρεμβάσεων.

Αν, όμως, σήμερα κοιτάξουμε το Twitter στην Ελλάδα, θα ανακαλύψουμε σίγουρα ότι η χώρα μας όχι μόνο δεν είναι ένα ωραίο μέρος για να βρίσκεται κάποιος, αλλά ότι είναι καλύτερα να μετακομίσουμε στο... φιλελεύθερο Ιράν. 

Ο Μοντιλιάνι είναι από το βράδυ της Τετάρτης στα δημοφιλή θέματα του Twitter, με αφορμή την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πειραιά. Ο υπουργός Οικονομικών στο ξενοδοχείο όπου έγινε η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής μίλησε με φόντο πίνακα του μεγάλου εικαστικού Αμεντέο Κλεμέντε Μοντιλιάνι. Κι εκεί άρχισαν όλα...

Χρήστες, με πρωταγωνιστές «άριστους» πολιτικούς και δημοσιογράφους, έφριξαν που ουδείς δεν σκέφτηκε να απομακρύνει τον πίνακα ή τον υπουργό και να αποφευχθεί το... μέγιστο σκάνδαλο! Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, οι τραμπούκοι του Μαρινάκη προσπάθησαν να απομακρύνουν τον υπουργό ματαίως, αλλά μάλλον ο σκοπός τους δεν ήταν να τον αποτρέψουν να μιλήσει μπροστά σε μια γυμνόστηθη.

Η έλλειψη παιδείας, η άγνοια των «αρίστων» είναι πλέον περιττό να σχολιαστεί. Αυτό, όμως που κάνει εντύπωση -και δυστυχώς δεν σοκάρει πλέον- είναι ότι θα περίμενε κανείς μια ομιλία του υπουργού Οικονομικών, και μάλιστα για το σχέδιο μετά τα μνημόνια, να τύχει πολιτικής κριτικής και να ανοίξει άλλου είδους αντιπαραθέσεις.

Η απάντηση, όμως, των «αρίστων» στην κοινωνία που έχει πληγεί από τα μνημόνια δεν μπορεί να είναι πολιτική, δεν το επιτρέπει ο ακραιφνής τους νεοφιλελευθερισμός που συντάσσεται με την άποψη Μητσοτάκη ότι η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο.

Οπότε... Γυμνόστηθη, ντροπή και αίσχος και απαπαπα... Δίνουν το έναυσμα για διαδικτυακή χυδαιότητα με σχόλια και πορνοφωτοσοπιές κι όποιον πάρει ο χάρος.

Πλήγμα στην υγιή επιχειρηματικότητα και την έγκυρη ενημέρωση

Θα μπορούσε τουλάχιστον κάποιος ή κάποια να σχολιάσει ότι ο πίνακας θα έπρεπε να είναι κεντητός με βελόνα και κλωστή, κάτι που συνάδει με την ενίσχυση της... υγιούς επιχειρηματικότητας και της... έγκυρης ενημέρωσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 ο ενημερωτικός ιστοχώρος «velonakaiklosti.gr» λάμβανε 16.000 ευρώ για κάθε προβολή διαφήμισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Τσακαλώτος μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα οι συνεργάτες του υπουργού να αναζητήσουν και άλλους πίνακες διάσημων ζωγράφων με γυμνά, τους οποίους θα χρησιμοποιούν συστηματικά ως φόντο στις ομιλίες. Δεδομένης της αντιπολιτευτικής γραμμής «χαβαλές να γίνεται», ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θα μπορούσε με τη μέθοδο αυτή να μείνει υπουργός Οικονομικών μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)