to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 26.06.2017

Πολιτική

Ο Μητσοτάκης κατηγορεί την Αριστερά για τη βία και προσποιείται πως δεν υπάρχει η Χρυσή Αυγή

Την ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ ξετυλίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico...


Την ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ ξετυλίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico, όπου με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και τους παγιδευμένους φακέλους  που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, βρίσκει την ευκαιρία να φορτώσει στην Αριστερά την βία και την τρομοκρατία,και μάλιστα... αποκλειστικά, αλλά και να «ξεπλύνει» εντέχνως τη Χρυσή Αυγή, εξαφανίζοντας την από το προσκήνιο.

O αρχηγός τη ΝΔ, που συνομίλησε με τους συντάκτες του Politico, στην τελευταία του επίσκεψη στις Βρυξέλλες, δηλώνει ότι φοβάται για την προσωπική του ασφάλεια και ισχυρίζεται ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά».

Βρίσκει μάλιστα την ευκαιρία να εξαπολύσει μία ακόμη επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αντιπολίτευση εξέθρεψε το μίσος αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  προσωπικά ότι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει τους πιθανούς στόχους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση», λέει συγκεκριμένα.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξεχνάει» τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη δράση της.

Αν και το Politico υπενθυμίζει ότι το νεοναζιστικό κόμμα έλαβε 7% στις τελευταίες εκλογές και είναι η τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και ότι 69 μέλη του δικάζονται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «είναι σαν να μην υπάρχουν». «Η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια», επιμένει, «ξεχνώντας» μάλλον ποιος σκότωσε τον Παύλο Φύσσα…

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και τα Εξάρχεια, τα οποία έχει πολλάκις πει ότι «θα καθαρίσει» αν αναλάβει τη διακυβέρνηση, για τα οποία δηλώνει πως «είναι μια περιοχή όπου το κράτος έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)