to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Μητσοτάκης επενδύει στον φόβο για να περάσει το αντιλαϊκό Σχέδιο Πισσαρίδη

Ο φόβος και ο πανικός στην υπηρεσία του Μητσοτάκη. Στην υπηρεσία της πιο ανήθικης και επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση


Παλινωδίες, αντιφάσεις στα μέτρα προστασίας και χαλαρότητα από την κυβερνητική ανευθυνότητα είναι οι αιτίες για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή όμως είναι μόνο η μία πλευρά. Οι «χάρες» του  Μητσοτάκη στις επιχειρηματικές ελίτ είναι η άλλη.  Υποτάσσει τη δημόσια υγεία στην κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κυρίως στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού. Ο περιορισμός  στα μέτρα προστασίας στα πλοία και η απόφαση να αυξήσει την πληρότητα στο 80% και 85% είναι ενδεικτικές για τις «χάρες» του  προς τους εφοπλιστές.  Όμως εκτός από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που απλώνεται και  στο οποίο φαίνεται ανάγλυφα ότι ο Μητσοτάκης τα έχει κάνει θάλασσα για να εξυπηρετήσει τις ελίτ  , ο Μωυσής έχει και μία άλλη έγνοια.   Να περάσει και ένα δεύτερο κύμα λιτότητας ακόμα πιο ισχυρό από αυτά που έχουμε γνωρίσει. Ένα σχέδιο που βασικό στόχο έχει την τεράστια αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων. Και αυτή η έγνοια δεν είναι άλλη από την εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη. Ήδη ο πρόσφατος ανασχηματισμός αυτό το σχέδιο εξυπηρετεί.
Οπλα του για αυτή την επίθεση στην πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είναι μόνο οι Μαρινάκηδες και Αλαφούζοι και οι «στημένοι» δημοσιογράφοι τους, που ήδη έχουν αρχίσει να υμνούν το συγκεκριμένο σχέδιο. Όπλο του Μητσοτάκη είναι και ο φόβος. Είναι η μεγάλη του επένδυση  εκμεταλλευόμενος την πανδημία. Αναπαράγεται καθημερινά από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει.  Ένας παραλυτικός φόβος ήδη διαχέεται   στην κοινωνία λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης. Συλλογική ενοχοποίηση  με σημαία την ατομική ευθύνη. Κρούσματα «κοινωνικού αυτοματισμού». Μαζικά εξοντωτικά πρόστιμα. Παρεμβάσεις του τύπου στα αεροπλάνα δεν μεταδίδεται   ο ιός στα λεωφορεία μεταδίδεται.  Αύξηση της πληρότητας στα πλοία εν μέσω έξαρσης την ίδια ώρα  που ο Χρυσοχοΐδης να κυνηγάει συναθροίσεις νέων.
Με τα φοβικά σύνδρομα που απλώνει με την πολιτική του ο Μητσοτάκης στην κοινωνία, προσπαθεί  από την μία  να κρύψει τα «κατορθώματά» του όπως η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος από του «κολλητούς» του και το καθεστώς των «αρίστων»  που έχει φτιάξει,  την λιτότητα και την ανεργία που καλπάζει . Από την άλλη ποντάρει  στην χειραγώγηση του μυαλού της κοινωνίας .
Ο φόβος και ο πανικός στην υπηρεσία του Μητσοτάκη.  Στην υπηρεσία της  πιο ανήθικης και επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα  κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση. Μιας κυβέρνησης που πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)