to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 08.09.2020

Πολιτική

Ο Μητσοτάκης «έχει στόχο τον οδυνηρό συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο» είπε ο Δημ. Κουτσούμπας

«...όλοι για ένα στόχο δουλεύετε: Να δεχτεί ο ελληνικός λαός τον οδυνηρό συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης, λες και δεν πρόκειται για συνεκμετάλλευση ανάμεσα σε ενεργειακούς κολοσσούς», είπε συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή στη συζήτηση για τη διαχείριση της επιδημίας


«Προετοιμάζετε τον μεγαλύτερο και πιο επώδυνο συμβιβασμό σκοπιμότητας, αυτόν της συνεκμετάλλευσης των θαλασσίων ζωνών, με τις ευλογίες φυσικά και τα σχέδια των συμμάχων σας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Δημ. Κουτσούμπα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, προσθέτοντας πως «μόνο που τα σχέδια των ισχυρών συμμάχων σας, έχουν μόνο τελικά και σε τελευταία ανάλυση αναβάθμιση της Τουρκίας στη μοιρασιά... Σας το έχουμε ξαναπεί, σας το ξαναϋπογράφουμε»

Αναλυτικότερα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:

«...Πρόκειται τελικά για τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που όλοι σας υπηρετείτε με την πολιτική σας.
Από τη μία δυναμώνει η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών», και από την άλλη πυροδοτεί τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τις συμμαχίες τους για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος στην παρούσα φάση και σε όλα τα επίπεδα.

H σχετική αποστροφή του Δημ. Κουτσούμπα στο 35ο λεπτό

»Αυτοί οι ανταγωνισμοί αφορούν τόσο τις διαπραγματεύσεις για τα νέα χρηματοδοτικά πακέτα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, όσο και για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και των διαφόρων ενεργειακών δρόμων.
Αυτός είναι ο λόγος που στη περιοχή μας έχουν πέσει πάνω κατά πάνω ισχυρά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ρωσία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Κίνα για το ποιος θα βάλει στο χέρι τον πλούτο αυτής της περιοχής και θα πάρει το περισσότερο στη μοιρασιά.

»Έχουμε χάσει το μέτρημα, πόσοι στόλοι και ποιων χωρών έχουν παραταχθεί στην περιοχή! Γιατί αυτοί οι ανταγωνισμοί, φοβούμαστε ότι οδηγούν και σε πολεμικές συγκρούσεις.
Ο λαός μας, πρέπει να απορρίψει όλα αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα!»

»Και ξέρετε πολύ καλά γιατί μιλάμε. Γιατί όλοι για ένα στόχο δουλεύετε: Να δεχτεί ο ελληνικός λαός τον οδυνηρό συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης, λες και δεν πρόκειται για συνεκμετάλλευση ανάμεσα σε ενεργειακούς κολοσσούς. Να δεχτεί πως η χώρα του θα είναι ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο!

»Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν αυτό που σας είπαμε και στην προηγούμενη συζήτηση: Προετοιμάζετε τον μεγαλύτερο και πιο επώδυνο συμβιβασμό σκοπιμότητας, αυτόν της συνεκμετάλλευσης των θαλασσίων ζωνών, με τις ευλογίες φυσικά και τα σχέδια των συμμάχων σας.

»Μόνο που τα σχέδια των ισχυρών συμμάχων σας, έχουν μόνο τελικά και σε τελευταία ανάλυση αναβάθμιση της Τουρκίας στη μοιρασιά... Σας το έχουμε ξαναπεί, σας το ξαναϋπογράφουμε».

(με πληροφορίες από 902.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)