to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 14.02.2023

Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το προεκλογικό επίδομα κοροϊδίας, οι συνταξιούχοι αντιδρούν

Στα 200- 300 ευρώ προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προεκλογικό επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους που δεν είδαν ούτε ένα ευρώ αύξηση στις συντάξεις τους παρά τις εξαγγελίες - Στον δρόμο και πάλι οι απόμαχοι της εργασίας, απαντούν με δυναμική κινητοποίηση στο προεκλογικό επίδομα μιας χρήση


(φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Με μια ερώτηση-πάσα από την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης ένα έκτακτο βοήθημα από 200 έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν παίρνουν αύξηση. Παράλληλα φρόντισε να τονίσει ότι αυτό δίνεται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τουλάχιστον τρεις φορές ότι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ήταν έργο του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επίσημες θα γίνουν αύριο, Τετάρτη 15/2, από τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Το επίδομα «θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κοζάνη όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά ΜΜΕ, και συμπλήρωσε ότι «η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ».

Στον δρόμο για ουσιαστικές αυξήσεις - Όχι στο επίδομα κοροϊδίας

Η εξαπάτηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ανακόψει τις διεκδικήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων, που πραγματοποίησαν παναττική κινητοποίηση, ζητώντας μέτρα στήριξης των εισοδημάτων τους από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή της 13ης σύνταξης και των αναδρομικών στο σύνολο των δικαιούχων.

Συνταξιούχοι 14.2.2023

«Η αύξηση του 7,75% δίνεται σε μια μερίδα συνταξιούχων και δεν καλύπτει ούτε τον επίσημο τιμάριθμο. Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οπότε στο σύνολο του εισοδήματος πέφτει στο 5% με 6%, μειώνοντας περαιτέρω την αγοραστική του δύναμη, με την ακρίβεια να συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα και ο πληθωρισμός καλπάζει» σημειώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο της παναττικής κινητοποίησης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Σε εξέλιξη πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)