to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 13.12.2013

πηγή: kerdos

Πολιτική

Ο Μιχαλολιάκος... βαθμολογεί τους μητροπολίτες που πιστεύει ότι στηρίζουν Χρυσή Αυγή! (βίντεο)

Βίντεο με αξιολογήσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου για τους ιεράρχες, που στηρίζουν, ακόμη και υλικά, τη Χρυσή Αυγή, περιλαμβάνεται στο υλικό, που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες της υπόθεσης.


Ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος, που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε εκλογές, «μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι», εμφανίζεται σε βίντεο να ενημερώνει για το ποιοι μητροπολίτες «αξίζουν» και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Κατά την αξιολόγηση του κ. Μιχαλολιάκου, όπως έχει αποτυπωθεί στο σχετικό βίντεο, που εξετάζουν οι δικαστικές λειτουργοί:

«Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκ...ρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός... Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων... Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε... Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

Σε άλλο βίντεο ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζεται αναφερόμενος «στους Εβραίους» να επισημαίνει «δεν τα βάζω με τους φτωχούς, με τον φτωχό Εβραίο... φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε να πούμε... Από εδώ τουλάχιστον, από την Ελλάδα».

Ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται επίσης σε άλλο βίντεο με ομιλία του να τονίζει στο κοινό του ότι δεν πιστεύει σε εκλογές και συμπληρώνει ότι «αυτό τον τρόπο έχουμε να πολεμήσουμε...».

Όπως φέρεται να αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής:

«...Όχι πως πιστεύω σε εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω, να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτόν τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε κι αυτόν χρησιμοποιούμε... Τι το καλύτερο θα ήταν γι αυτούς; Μια προβοκάτσια: Να τρελαθεί κάποιος, να σκοτώσει πέντε-έξι, να τον χρεώσουν στη Χρυσή Αυγή, να τελειώσουν με τη Χρυσή Αυγή. Ε, λοιπόν όχι. Θα έχουμε υπομονή, θα πολεμήσουμε, θα κρατήσουμε τα νεύρα μας γερά και θα νικήσουμε».

Και συνεχίζει αναφερόμενος «στον όχλο», τον οποίο διαχωρίζει από τους εθνικιστές: «Αφού δεν θα υπάρχει πια άλλο σκαλί για του κακού τη σκάλα, τότε λοιπόν θα ξαναέρθει η ώρα των Ελλήνων. Ναι. Μέσα από πόνους, μέσα από αγώνες, μέσα από δυστυχία. Την αξίζουμε ίσως αυτήν τη δυστυχία. Όχι εμείς που βρισκόμαστε εδώ, που ήμασταν πάντα συνειδητοί εθνικιστές, αλλά όλος αυτός ο όχλος που βρίσκεται έξω. Επί 37 χρόνια σα ζώα ψηφίζανε τους ίδιους, τους διαφθορείς τους, τους ίδιους, αυτούς που ξεπουλούσαν την πατρίδα. Όσο θυμάμαι τη νύχτα των Ιμίων το 1996, τα όσα έγιναν, με τον Πάγκαλο που έλεγε να πάρει ο αέρας τη σημαία, και θυμάμαι ότι για 6,7,8 μήνες, 9 για την ακρίβεια, γινόντουσαν εκλογές. Και ο ελληνικός λαός ποιον έβγαλε πρωθυπουργό, αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες; Τον Σημίτη, τον προδότη, αυτόν που πρόδωσε τα Ίμια, που είπε το «ευχαριστούμε» στους Αμερικάνους. Έτσι, λοιπόν, δίκαια τα όσα συμβαίνουν από μια πλευρά...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)