to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Μεταμνημονιακός Καζαμίας του 2019

Στον Καζαμία πρωταγωνιστούν ένας αχρείαστος πρωθυπουργός, ο μαχητής κατά της ανομίας Κυριάκος, ένας αντιπρόεδρος, τα αντικειμενικά ΜΜΕ της χώρας και λοιπές σατιρικές δυνάμεις


Ιανουάριος

Η πρωτοχρονιά βρίσκει τη χώρα σε πολιτικό αναβρασμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του δηλώνει αγανακτισμένος με τη ρίψη βεγγαλικών κατά την είσοδο του 2019 που ωθούν τον λαό στη βία και καταγγέλλει την ολιγωρία της κυβέρνησης στην πάταξη αυτών των φαινομένων. Ο ΣΚΑΪ με έκτακτο δελτίο αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός έκοψε κομμάτι της βασιλόπιτας και για τον Ζόραν Ζάεφ και καλεί τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου και Γαλαξία να κινητοποιηθούν. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. καταθέτει ερώτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» για τον ύποπτο μετανάστη από την Καισαρεία που εισήλθε από καμινάδες σε σπίτια φιλήσυχων πολιτών το βράδυ της πρωτοχρονιάς, επισημαίνοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν επέτρεψε στην αστυνομία να επιτελέσει το έργο της και να παρέμβει.

Φεβρουάριος

Προβληματισμένο βρίσκει τον Άδ. Γεωργιάδη ο μήνας με τις 28 ημέρες, καθώς θα έχει λιγότερες εμφανίσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με τον φίλο και συναγωνιστή του Άρη Πορτοσάλτε. Ο Κώστας Μπακογιάννης σε κοινή συνέντευξη με την Ντόρα καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και αποκαλύπτει ότι είδε όραμα με τον Ηρώδη τον Αττικό που τον έχρισε εκλεκτό του και τον διαβεβαίωσε ότι η πόλη τού ανήκει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με ανθρώπους του πολιτισμού και τους υποσχέθηκε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησής του θα είναι να εκδοθεί επιτέλους το «Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο».

Το ΠΑΜΕ, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, διοργανώνει διαδήλωση στην Ομόνοια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που υποταγμένη στα ξένα και ντόπια συμφέροντα δεν αυξάνει τις μέρες του Φεβρουαρίου για τα λαϊκά στρώματα.

Μάρτιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Jumbo και σε υψηλούς τόνους καταγγέλλει την κυβέρνηση που επιτρέπει να πωλούνται αποκριάτικες μάσκες και πλαστικά ρόπαλα σφυρίχτρα που εξοικειώνουν τα μικρά παιδιά με τους κουκουλοφόρους.

Ο ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της αντικειμενικής πληροφόρησης -και απαντώντας στο εμπάργκο- ανακοινώνει ότι στο εξής δεν θα αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα με το όνομά, αλλά θα τον αναφέρει ως «αχρείαστο πρωθυπουργό».

Η Συμφωνία των Πρεσπών περνάει από την ελληνική βουλή με τον Αντώνη Σαμαρά, ως μεγάλο μακεδονομάχο αρχηγό, να μοιράζει περικεφαλαίες στους γαλάζιους βουλευτές. Η Σοφία Βούλτεψη είναι η μόνη που αρνείται να τη φορέσει, για να μην της χαλάσει το μαλλί. Χαρακτηριστική η κίνηση Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Αρκά σκίτσο του με την περικεφαλαία καβάλα στον Βουκεφάλα.

Απρίλιος

Κλίμα κατάνυξης αλλά και προεκλογικός πυρετός σε όλη τη χώρα. Έκτακτο δελτίο του ΣΚΑΪ από τον επιτάφιο της Αθήνας στηλιτεύει το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου φοράει ανοιχτόχρωμο ταγιέρ και κόκκινο κραγιόν, αδιαφορώντας για το θείο πένθος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται κρεοπωλεία στα Εξάρχεια και συνομιλεί με αντισπισιστές για την ανομία και τη βία της σφαγής των αμνών. Ο Άδ. Γεωργιάδης κάνει Ανάσταση στον ΣΚΑΪ με αναμμένη τη νανολαμπάδα του. Ο Γιώργος Πατούλης εορτάζει το Άγιο Πάσχα με εκατό αρνιά σε χρυσές σούβλες και υπόσχεται αγωγούς ομβρίων 24 καρατίων σε όλη την Περιφέρεια Αττικής. Η Εύα Καϊλή μπερδεύεται και παρίσταται ως ομιλήτρια σε εκδήλωση της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αγανακτισμένος που η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα προσφύγει σε ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, υπογράφει μόνος του μνημόνιο για τον ίδιο, την οικογένειά του και τους φίλους του.

Μάιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει την «αχρείαστη Πρωτομαγιά» και τους εορτασμούς για εργασιακά δικαιώματα που πλήττουν την ανάπτυξη. Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της επιδοκιμάζει τις δηλώσεις του αρχηγού της Ν.Δ. και χαιρετίζει την προσέγγισή του στις θέσεις της.

Τα «Νέα» αποκαλύπτουν ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τις πολιτικές κατά τις μαύρης εργασίας που φέρουν τη σφραγίδα του υποψηφίου για τον Δήμο της Αθήνας, Νάσου Ηλιόπουλου, ενώ στην κάμερα του ΣΚΑΪ αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης αποκαλύπτουν στους δημότες ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας τούς εξανάγκασε να κάνουν κάτι ανήκουστο, να προσλάβουν τους υπαλλήλους τους! Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης καλεί τις εργοδοτικές ενώσεις σε ανένδοτο και εμφανίζεται πρόθυμος να ηγηθεί της αντίστασης.

Ιούνιος

Φιλοζωικές οργανώσεις διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. να οργανώσει μαθήματα αρχαίων ελληνικών και για γάτες, αντιδρώντας στην απαράδεκτη μεροληψία υπέρ των σκύλων. «Γατάκια, όλα θα γίνουν» απαντά ο Άδ. Γεωργιάδης και υπόσχεται ότι η «Ελληνική Αγωγή» θα ικανοποιήσει πάραυτα το αίτημά τους, δηλώνοντας ότι με κυβέρνηση Ν.Δ. δεν θα υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των ζώων συντροφιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πρώτες ζέστες επισκέπτεται, συνοδευόμενος από ΟΝΝΕΔίτες, τη Μύκονο, συνομιλεί με τον πελεκάνο και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί κι αυτός την Ψαρρού χωρίς κλούβες των ΜΑΤ. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με non paper επισημαίνει στον αρχηγό της Ν.Δ. ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν διαθέτει ερπυστριοφόρες κλούβες που να μπορούν να κυκλοφορούν στις αμμουδιές.

Ιούλιος

Το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει και ο ΣΚΑΪ δεν προλαβαίνει να παρουσιάζει δημοσκοπήσεις που δίνουν τριψήφια ποσοστά στη Ν.Δ. Ο Άδ. Γεωργιάδης έχει πλέον μετακομίσει στα στούντιο του Φαλήρου και με tweet του ευχαριστεί τη διοίκηση του σταθμού για το κομψό δωμάτιο που του παραχώρησε και το εκπληκτικό room service. Ο Σταμάτης Μαλέλης παραιτείται από γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά ανακοινώνει ότι χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματός της θα εκτελεί πλέον η Μαρία Σπυράκη. Τα «Νέα» πανηγυρίζουν για την εξέλιξη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλώνει πως έτσι διασφαλίζεται η νικηφόρα πορεία του Ολυμπιακού. Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδό του ότι τα παιδιά του πρωθυπουργού έπαιζαν σε παραλία με νεροπίστολα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβαίνει σε οργισμένες δηλώσεις, κάνοντας λόγο για σαφή σχέση του Αλέξη Τσίπρα με την τρομοκρατία, καλώντας τον αχρείαστο πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Αύγουστος

Ο πρωθυπουργός γιορτάζει τον έναν χρόνο χωρίς μνημόνια σε κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Γαύδο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πανηγυρίζει ντυμένος με την εμφάνιση της ΑΕΚ. Για διγλωσσία του υπουργού Οικονομικών κάνει λόγο η Ν.Δ., ενώ ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ με τίτλο «ο Τσακαλώτος τρελάθηκε από τη χαρά του», αφήνει αιχμές για την ψυχική του υγεία. Οργισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη του οποίου τις απόψεις αγνοεί επιδεικτικά. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανεμφανίζεται στο κανάλι «Επανελλήνισις» και προαναγγέλλει απόβαση στη Γαύδο με κίτρινο γιλέκο, ενώ παρουσιάζει το προεκλογικό σποτάκι της ΛΑΕ βασισμένο σε παλιό διαφημιστικό των PRISUNIC ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με τίτλο «Αν αγαπάτε τη δραχμή σας».

Σεπτέμβριος

Ο προεκλογικός πυρετός έχει χτυπήσει κόκκινο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος που ο αδιάκοπος τετραετής αγώνας του να ζητάει εκλογές στέφεται επιτέλους με απόλυτη επιτυχία. Του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. ηγείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης με το λογότυπο της ιστορικής εφημερίδας του να αλλάζει. Τα «Νέα» πλέον σχηματίζονται από τα μοντέρνα τρίγωνα που πρώτη υιοθέτησε η Πειραιώς, ενώ υπάρχουν σκέψεις το αυτό να συμβεί και με τον δαφνοστεφανωμένο της ιστορικής ομάδας του Πειραιά. Το βράδυ των αποτελεσμάτων ο ΣΚΑΪ διακόπτει το αχρείαστο πρόγραμμά του, μην αντέχοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει Survivor σε επανάληψη, με νίκη των Διασήμων. Ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφεύγει αυτοεξόριστος στο σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.


Οκτώβριος

Ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίζει μία ακόμα «αχρείαστη» κυβέρνηση, ενώ η ηττημένη Ν.Δ. βρίσκεται σε συνεχείς διεργασίες για την εξεύρεση νέου αρχηγού. Τα «Νέα» εμφανίζουν ως επικρατέστερο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ΣΚΑΪ, όμως, υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο Αλαφούζος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Η νέα κυβέρνηση προαναγγέλλει ακόμα μία αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον ΣΕΒ να απειλεί πλέον να αναλάβει την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του ελληνικού λαού που δεν την ετίμησε με την ψήφο του και δεν εισήλθε στο κοινοβούλιο, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί τον πρωθυπουργό να προσφύγει εκ νέου στις κάλπες μέχρι η ΛΑΕ να καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή και να δοθεί στο κοινοβούλιο η μάχη ενάντια στο μνημόνιο.


 

Νοέμβριος

Οι απέλπιδες προσπάθειες τη αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεύρεση αρχηγού συνεχίζονται νυχθημερόν, ώσπου αρχηγός της Ν.Δ. εκλέγεται σε έκτακτο συνέδριο ο Κώστας Σημίτης, υποσχόμενος να ανατάξει τη μνημονιακή παράταξη και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες δανειακές συμβάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην Ελλάδα από την εξορία στο Παρίσι και στις πρώτες του δηλώσεις ζητάει πρόωρες εκλογές. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιμονή της κυβέρνησης να μην παραιτείται η εταιρία της συζύγου του Zeus + Δione λανσάρει τη νέα κατάμαυρη συλλογή της που παρουσιάζεται ως πρώτη είδηση με εκτενέστατο ρεπορτάζ στο δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ντυμένη στα μαύρα να τραγουδάει το «Άνοιξε πέτρα για να μπω».


 

Δεκέμβριος

Αντιπροσωπεία της Ν.Δ. ταξιδεύει στην παγωμένη Φινλανδια και στο Χωριό του Άγιου Βασίλη για να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Η Φώφη Γεννηματά σε μήνυμά της προς τον Άγιο προσφέρεται να δουλέψει ως ξωτικό προκειμένου το αίτημα να γίνει δεκτό. Τα μαντάτα είναι κακά από το Ροβανιέμι με αποτέλεσμα το Κίνημα Αλλαγής να αυτοδιαλυθεί και το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη να μετατραπεί σε Μουσείο Μίζας και Διαπλοκής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γίνεται αντιπρόεδρος της Ν.Δ. με τον Άδ. Γεωργιάδη να δηλώνει εξοργισμένος και να παραιτείται, αποφασίζοντας να αντιμετωπίσει επιτέλους το πρόβλημα της υγρασίας στο σπίτι του. Η Ν.Δ. παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και πανηγυρίζει που η νικήτρια του Greece's Next Top Model  προέρχεται από τους κόλπους της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)