to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Μένιος που έγινε ασημένιος

Όλοι -αρχηγοί, υπουργοί και πρωθυπουργοί- και αθώοι είναι, και δεν ήξεραν πριν μάθουν


Να κι ο Μένιος που έγινε ασημένιος! Ασημώθηκε κανονικά και συστηματικά, με τρόπο που δεν συνάδει με τα χρηστά ήθη και την αριστεία, αλλά μάλλον με το τμήμα Ηθών και την αγυρτεία. Και στη λίστα Πέτσα τρύπωσε, χωρίς φυσικά να το δικαιούται, και κάτι κατοσταριές χιλιάδες ευρώ τσέπωσε από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, αν πιστέψουμε καταγγελίες που δεν έχει διαψεύσει, και μια διμοιρία αστυνομικούς είχε να τον προστατεύουν στο σπίτι και στους περιπάτους από τους κακούς. Που τον είχαν στο μάτι για τις επιτυχίες του στο πεδίο της Τζούλιας, της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης και της εκδιδόμενης ενημέρωσης.

Το ερώτημα δεν είναι ποιος αποφάσισε να τον ασημώσει με ξένα ασημικά. Ποιος παράγοντας του κράτους διέταξε να τον συνδράμουν ως παράγοντα του παρακράτους. Αλλά γιατί το διέταξε. Πώς του ήρθε και το διέπραξε. Τι οφέλη είχαν από τον Μένιο για να τον κάνουν ασημένιο. Ποιες υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου πρόσφερε σε εξουσίες υψηλού επιπέδου. Αθέατες και μυστήριες. Διότι, αν υποστηρίζει κανείς ότι έκαναν τον Μένιο ασημένιο γι’ αυτό που φαίνεται, τουτέστιν μια εφημερίδα άστα να πάνε, κάποια σάιτ άστα να έρθουν, μια τηλεοπτική παρουσία άστα μην τα ρωτάς και μια αγάπη ξελογιάστρα, τότε μας δουλεύει.

Δύσκολο να διαλευκάνεις το μυστήριο. Το οποίο γίνεται ακόμα πιο πυκνό καθώς εφαρμόζουν κι εδώ τη συνταγή Λιγνάδη.  Όλοι -αρχηγοί, υπουργοί και πρωθυπουργοί- και αθώοι είναι, και δεν ήξεραν πριν μάθουν, και με κεραυνοβόλα παρέμβαση έσπευσαν μόλις έμαθαν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και να αφήσουν χωρίς φρουρά τον φουκαρά.

Κάτι συνέβη με τις σφραγίδες, τη γραφειοκρατία, την αλληλογραφία και εν τέλει είδε φως κι ανέβηκε, ασήμι κι ασημώθηκε, ο Μένιος. Κι εκείνοι που στις απευθείας αναθέσεις είναι μανούλες, για την ανάθεση να φυλάγεται ως κόρη του χαμού ο Φουρθιώτης έν οίδασι, ότι ουδέν οίδασι.

Αν εδώ δεν έχουμε υπηρεσίες παρακράτους με ασημικά του κράτους, τότε πάμε να σπάσουμε τα πληκτρολόγια. Και μιλάμε για εξεζητημένες υπηρεσίες, όχι όπως οι ξεπερασμένες, με ρόπαλα και μαχαίρια. Η διακριτική γοητεία της μπουρζουαζίας σε κιτς έκδοση Μητσοτάκη. Από τους ίδιους που σέρνουν σε δίκες τον Παππά. Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)