to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 02.11.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Ο Μαρξισμός και ο Λιάτσος

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Όταν ο Αιμίλιος Λιάτσος διορίστηκε γενικός διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, απορήσαμε και φρίξαμε. Είναι δυνατόν να δίνουν τις ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης στον εκφωνητή του δελτίου που έδειχνε ημίγυμνες σεισοπυγίδες, στον δημοσιογράφο που πήρε αποκλειστική συνέντευξη από την Τζούλια Αλεξανδράτου, στον άνθρωπο που γονάτισε μπροστά στην Άννα Βίσση, μέσα σε μπουζουξίδικο; Κακώς φρίξαμε. Διότι ο κ. Λιάτσος δεν έγινε διευθυντής ως πρώην εκφωνητής του δελτίου του Star αλλά ως πρώην εκδότης της εφημερίδας "Παρασκευή και 13", της φυλλάδας που καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εκτελούσε συμβόλαια του Σαμαρά, πότε με δήθεν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ, πότε με δήθεν σκάνδαλα του Πάνου Καμμένου.

Μετά τις εκλογές, η «Παρασκευή και 13» εξατμίσθηκε μαζί με τις δήθεν αποκαλύψεις της, ο στόχος όμως είχε επιτευχθεί: Ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που συνομιλεί με τον Θεό, έγινε πρωθυπουργός κι ο Λιάτσος, ο άνθρωπος που συνομιλεί με την Τζούλια, έγινε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ. Επί της ουσίας πρόκειται για ανανέωση σύμβασης, ώστε να συνεχίσει να εκτελεί συμβόλαια του Σαμαρά, αυτήν τη φορά από θώκο θεσμικό. Συμβόλαια όπως το κόψιμο της «Πρωινής Ενημέρωσης» του Αρβανίτη και της Κατσίμη, της μοναδικής εκπομπής της ΝΕΤ που δεν έκλινε το γόνυ στην κυβέρνηση και στο Μνημόνιο. Άσε που δεν είχε καλέσει ούτε μια φορά την Τζούλια, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως έμμεση αποδοκιμασία του κ. Γενικού.

Και καλά, ο Σαμαράς τέτοιος είναι, τέτοια κάνει. Οι άλλοι δύο εταίροι, γιατί κατάπιαν τον Λιάτσο αμάσητο; Ειδικά η ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία δέχθηκε τον Λιάτσο με χλιαρές διαμαρτυρίες, λαμβάνοντας ως αντίδωρο τη Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, τώρα γιατί εκπλήσσεται από τη δράση του ανδρός; Αντί να εκδίδουν γραπτές διαμαρτυρίες για την καρατόμηση του Αρβανίτη και της Κατσίμη, ας πατήσουν πόδι, για να επανέλθει η εκπομπή και να αποπεμφθεί ο κύριος Γενικός. Κι αν δεν θέλουν να παρέμβουν απευθείας, ας το κάνουν μέσω του εξαιρετικού δημοσιογράφου Τέλη Σιαμαντά, που τους εκπροσωπεί στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Πριν από λίγες μέρες, ο Θόδωρος Μαργαρίτης δήλωσε ότι «στα οικονομικά είμαστε χαλαροί, σε όλα τ' άλλα όμως θα είμαστε άτεγκτοι» και εμείς από τα γεγονότα που ακολούθησαν καταλάβαμε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει προσχωρήσει στον ακραίο, στον λεγόμενο και χυδαίο μαρξισμό, θεωρεί δηλαδή ότι η οικονομία καλύπτει παν το επιστητό.
tags: ΕΡΤ, ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)