to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 15.11.2013

πηγή: tovima.gr

Διεθνή

Ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη υποψήφιος του SPD για την προεδρία της Κομισιόν

Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη ο Μάρτιν Σουλτς υποψήφιος του SPD για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη Λειψία, ο Σουλτς έλαβε ποσοστό 97,9%, παρουσίασε το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για την Ευρώπη και τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ενός πανευρωπαϊκού κατώτατου μισθού.

«Η μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική οδήγησε τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε ύφεση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς επανέλαβε ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. «Δεν γίνεται να πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι» τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη. 

Δήλωσε, μάλιστα, σοκαρισμένος από την ερώτηση που του απηύθυνε νεαρή γυναίκα στο Στρασβούργο: «Πώς γίνεται να είστε υποψήφιος για ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ είστε Γερμανός;».

«Αυτή ήταν η ομιλία του επόμενου προέδρου της Κομισιόν» δήλωσε ενθουσιωδώς ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιγκ Χόλσταϊν, Τόρστεν Άλμπιγκ.

Ως εκείνη την στιγμή στην αίθουσα ήταν φανερή η απογοήτευση των μελών του κόμματος από τις πενιχρές επιδόσεις των κορυφαίων στελεχών στις εσωκομματικές εκλογές.

Όπως αναφέρει, άλλωστε και το Spiegel, ο Σουλτς είναι ο μεγάλος κερδισμένος του συνεδρίου.

Η Άντρεα Νάλες επανεξελέγη γενική γραμματέας με ποσοστό 69,9%, έναντι 73,2% που είχε λάβει το 2011.

Αντίστοιχα, χαμηλά θεωρήθηκαν τα ποσοστά με τα οποία επανεξελέγησαν και οι πέντε αντιπρόεδροι του κόμματος, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Χανελόρε Κραφτ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)