to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 07.12.2014

Πολιτισμός

Ο Μαραβέγιας ζητεί «καθαρά παγκάκια» και ανακαλύπτει την σωτήρια ομορφιά

Σχόλιο του γνωστού τραγουδοποιού εναρμονίζεται με το κλίμα αδιαφορίας και «ουδετερότητας» που πολιτικές δυνάμεις και (δυστυχώς) άνθρωποι του πολιτισμού καλλιεργούν, την ώρα που η επίθεση από πλευράς εξουσίας γίνεται ολοένα και πιο σκληρή απέναντι τους εργαζόμενους και όσους αντιστέκονται στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές


Ο Κωστής Μαραβέγιας καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, πιστεύει πως μόνο η ομορφιά θα μας σώσει και ζητάει να του καθαρίσουν τα... παγκάκια (από μολότωφ και χημικά) γιατί σήμερα είναι Κυριακή και... «θέλει να φιλήσει το κορίτσι του».

«Να προσέξει μόνο μήπως είναι γεμάτα, τα παγκάκια, από τους μετανάστες της Κικής Δημουλά. Ή... από αστέγους!», όπως σχολιάζει εύστοχα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Αγαπημένε μου συνάνθρωπε,
πόση βία ν' αντέξεις πια σ' αυτό τον τόπο; Βία "κρατική", βία "αντιεξουσιαστική", βία "χρυσαυγίτικη", όλες βίες φασίζουσες και εν τέλει βαθιά εξουσιαστικές. Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους της καρδιάς μας η μη βία.
Κι αφού μου ζητάς να πάρω θέση επίμονα κι αφού σου πω το προφανές Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους, θα σου τραγουδήσω το υπόλοιπο.
(Σε Μι Ματζόρε )
Καμία αλληλεγγύη στον κανιβαλισμό της απόγνωσης και σε όποιον εκφραστή και εμπνευστή της με οποιαδήποτε ψυχογενή "ιδεολογικά" προσχήματα.
Καμία συμμετοχή στον πιθηκισμό της ιδιοτελούς συμπαράστασης σε άδικα "δίκαιους αγώνες" που φέρουν όπλα φωτιές και δακρυγόνα.
Τέλος,
η ομορφιά θα μας σώσει αγαπημένοι. Κι αν η φωτιά σου φαίνεται όμορφη, βούτα στα μέσα σου να πιεις λίγο νερό αγάπης. Κάπου θα 'χεις κι εσύ συνάνθρωπε. Θα ξεδιψάσεις.

ΥΓ. Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που 'ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι.

Με αγάπη
Κ. Μαραβέγιας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)