to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:39 | 03.12.2019

Πολιτική

Ο Μανιαδάκης δεν διαψεύδει τον... «Αναστασίου»

Ο Ν. Μανιαδάκης απέφυγε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, να διαψεύσει όσα είχε πει ως προστατευόμενος μάρτυρας με την ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου», όπως είχαν δημοσιοποιηθεί τότε σε σειρά ρεπορτάζ, σχετικά με την εμπλοκή 4 πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, δηλαδή του Μ. Σαλμά, του Αδ. Γεωργιάδη, του Ανδ. Λοβέρδου και του πρώην προέδρου του ΕΟΦ. Δ. Λιντζέρη.


Σε μια παραδοχή που προμηνύει πολύ σημαντικές εξελίξεις κατέληξε ο Ν. Μανιαδάκης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του. Ερωτηθείς αν ισχύουν τα όσα είχε καταθέσει περί πολιτικών προσώπων κατά τη διάρκεια της περιόδου που τελούσε υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα με την ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου», ο Ν. Μανιαδάκης απέφυγε να απαντήσει.

Απέφυγε δηλαδή, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, να διαψεύσει τα όσα είχε πει τότε, όπως είχαν δημοσιοποιηθεί σε σειρά ρεπορτάζ, σχετικά με την εμπλοκή 4 πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, δηλαδή τον Μ. Σαλμά, τον Αδ. Γεωργιάδη, τον Ανδ. Λοβέρδο και τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ. Δ. Λιντζέρη.

Νωρίτερα, ο Ν. Μανιαδάκης είχε προβεί στον απίστευτο ισχυρισμό πως, όχι μόνο η υπόθεση Νοβάρτις είναι σκευωρία και όχι σκάνδαλο, αλλά και πως στη σκευωρία εμπλέκονται και οι αμερικανικές αρχές. Επιπλέον, κατά την κατάθεση του, υπέπεσε σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά την καθηγητική του ιδιότητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Μανιαδάκης ισχυρίστηκε πως στη σκευωρία μετέχουν και οι αμερικανοί! Και πρόσθεσε ότι, στη δεύτερη συνάντηση που είχε με τις αμερικανικές αρχές στο Νιού Τζέρσεϊ, δέχτηκε πολύ ισχυρές πιέσεις κατά την ανάκριση.

Λίγο νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Δικαιοσύνη, προσερχόμενος με το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Επιπλέον είπε πως η εισαγγελέας Ελ. Ράικου άρχισε έλεγχο σε βάρος του το 2017, δηλαδή νωρίτερα από την Ελ. Τουλουπάκη.

Χαρακτήρισε τραυματική την εμπειρία του από την κατάθεση που κλήθηκε να δώσει. Πρόσθεσε δε ότι κατέθεσε στους επίκουρους εισαγγελείς Ελευθεριάνο, Τριανταφύλλου και Σέβη. Τον ρώτησαν, κατέθεσε, αν είδε ύποπτες συναλλαγές. Απάντησε αρνητικά και κατόπιν, όπως είπε, δεν τον ενόχλησε ξανά η Ράικου. Ξαναπήγα μόνος μου αρχές Νοεμβρίου του 2017, συμπλήρωσε.

Έπαθε... Διαματάρη

Ο κ. Μανιαδάκης αρχικά δήλωσε καθηγητής πανεπιστημίου. Όταν ρωτήθηκε πού έχει διδάξει, απάντησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτή δεν είναι ΑΕΙ, απάντησε ότι από το 1998 είναι καθηγητής στην Οξφόρδη. Του ζητήθηκε να το αποδείξει.

Κατόπιν παραδέχθηκε, διορθώνοντας τα σχετικά με την καθηγητική του ιδιότητα, ότι εργάστηκε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο από το 1995 ως το 1998 με σύμβαση.

Διαβάστε ακόμη για τη σημερινή κατάθεση Μανιαδάκη: Πρωτοφανής μεθόδευση Μανιαδάκη με πλάτες από ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)