to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 24.11.2016

Πολιτική

O M. Κεφαλογιάννης σε «γραμμή» Σόιμπλε: «Το χρέος για την Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία» (ηχητικό)

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε, ακολουθώντας τη γραμμή Σόιμπλε, πως «θα πρέπει να αφήσουμε το θέμα του χρέους και να κοιτάξουμε τα του οίκου μας συμπληρώνοντας πως πρέπει «να αφήσουμε την Ευρώπη να μας στηρίζει μέχρι το 2023. Αντί να βρίσκουμε έναν εχθρό έξω, να δείξουμε την επιμέλεια του καλού και συνετού οικογενειάρχη»


Η συνέντευξη του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106.7 που σημειώνει πως δεν  υπάρχει κανένα ζήτημα χρέους για την Ελλάδα:

Ως «κοροϊδία» και «τελευταίο φύλλο συκής» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το θέμα της διευθέτησης του χρέους ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106.7 και τον Δημήτρη Παναγούλη τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία για την Ελλάδα έως το 2023 κατηγορώντας την κυβέρνηση για κοροϊδία σε ένα περίπλοκο θέμα. Σημείωσε πως θα πρέπει να αφήσουμε το θέμα του χρέους και να κοιτάξουμε τα του οίκου μας συμπληρώνοντας πως πρέπει «να αφήσουμε την Ευρώπη να μας στηρίζει μέχρι το 2023. Αντί να βρίσκουμε έναν εχθρό έξω, να δείξουμε την επιμέλεια του καλού και συνετού οικογενειάρχη».

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Γερμανού Υπ. Οικονομικών, του κ.Σόϊμπλε ότι η Ελλάδα δεν έχει έχει ανάγκη από μια ρύθμιση του χρέους της καθώς και ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης  σημείωσε πως πέφτει το τελευταίο φύλλο συκής της αποτυχημένης πολιτικής του κ. Τσίπρα « διότι το χρέος για την Ελλάδα έχει λυθεί μέχρι το 2023» καθώς μέχρι τότε «οι λαοί της Ευρώπης και το χρέος της Ελλάδος  πια είναι χρέος των λαών της Ευρώπης γιατί ανήκει στη συντριπτική του πλειοψηφία στις κυβερνήσεις που αγόρασαν τα χαρτιά που λέγονται ελληνικά ομόλογα που δεν έχουν δυστυχώς αξία σήμερα διότι στην οικονομική αγορά ονομάζονται ομόλογα – σκουπίδια. Αυτά λοιπόν τα χαρτιά τα έχουν αγοράσει οι ξένοι λαοί πληρώνοντας 7% για να μας δανείσουν εμάς με 1%. Χώρες όπως η Σλοβενία, όπως η Κροατία , όπως η Εσθονία, όπως η Λετονία, πιο φτωχές χώρες από εμάς, έχουν δανειστεί κάθε μια από αυτές που σας λέω περίπου 1 δις ευρώ με 7% για να μας δανείσουν εμάς με 1%. Μας δανείζουν εμάς για να συντηρήσουμε κουτσουρεμένες κατά 60% συντάξεις Ελλήνων πολιτών, δηλαδή ο αρχηγός του στρατού στην Ελλάδα παίρνει σύνταξη κουτσουρεμένη κατά 60% στα 1.100 – 1.200 ευρώ , ο Εσθονός αρχηγός στρατού παίρνει 250 ευρώ, αυτός δανείζεται με 7% για να μας δανείσει εμάς με 1%. Φαντάζεστε εσείς τώρα εάν εγώ ως πολιτική στην Ελλάδα σας έλεγα για την μακροχρόνια ειρήνη στα Βαλκάνια πρέπει να δώσουμε 4 δις στα Σκόπια και 4 δις στην Αλβανία όταν δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα, τι θα μου λέγατε εσείς; Θα θέλατε να με κρεμάσετε στην πλατεία Συντάγματος. Ακριβώς είναι αυτό το αίσθημα που έχουν και άλλες κυβερνήσεις που θέλουν να μας στηρίξουν».

Ενώ σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα σημείωσε ότι « αντί να ψάχνουμε να βρούμε έναν εχθρό έξω, να δείξουμε την επιμέλεια του καλού και συνετού οικογενειάρχη. Αυτά που βγάζουμε να είναι αυτά που δαπανούμε και αν κάνουμε ένα χρέος αυτό να είναι μόνο για ανάπτυξη, για επένδυση, αυτό που λέγεται πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά να μην ψάχνουμε ο τελευταίο φύλλο συκής των δικών μας αποτυχημένων πολιτικών της χαμένης δεκαετίας του 1980 και του λαϊκισμού εκείνης της εποχής που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 να το κάνουμε πολιτική πράξη, γιατί αυτό το παραμύθι δεν πάει παραπέρα. Άρα να αφήσουμε το θέμα του χρέους, να κοιτάξουμε τα του οίκου μας, να φτιάξουμε τα οικονομικά μας στοιχεία… Το 2023 θα έχει λυθεί και το θέμα του χρέους εάν  εμείς από σήμερα και στο διηνεκές και ξαναδημιουργούμε νέα χρέη. Τότε θα ρυθμιστεί και το χρέος μας.»

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι το ζήτημα το χρέους «δεν έχει καμία σημασία για την Ελλάδα μέχρι το 2023, καμία σημασία» καθώς όπως τόνισε « αν δείτε τους προϋπολογισμούς από τις αρχές της δεκαετίας,  το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, ξέρετε πόσο πλήρωνε η Ελλάδα για τόκους, ο Έλληνας πολίτης; Από το χρέος της χαμένης δεκαετίας του 1980; 16 έως 18 δις ευρώ από 40 δις που εισέπραττε. Πόσο πληρώνει σήμερα με το φετινό προϋπολογισμό που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας; 4 δις ευρώ. Αυτά τα 12 δις ευρώ τα πληρώνουν οι ξένοι. Άρα εμείς από εδώ μέχρι το 2023 θα πληρώνουμε 4 δις ευρώ. Πείτε λοιπόν ότι βγαίνουμε στις αγορές σήμερα, ότι δεν μας στηρίζουν οι λαοί, τα ξαδέρφια δηλαδή αλλά βγαίνουμε μόνοι μας στις αγορές, είναι βέβαιο  - γιατί έτσι δανείζονται και αυτές οι χώρες που μας δανείζουν – ότι θα δανειστούμε με 4% και με 5%. Ξέρετε πόσα θα πληρώναμε από τον προϋπολογισμό; Αντί για 4 δις θα πληρώναμε 8 δις. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε είτε από νέο πλούτο είτε από φορολογικά έσοδα είτε από μείωση δαπανών άλλα 4 δις.»

Κλείνοντας και κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για κοροϊδία στο θέμα αυτό, σημείωσε ότι αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι «να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, να κάνουμε τις αλλαγές, να δημιουργήσουμε νέο πλούτο και να αφήσουμε τα ξαδέρφια μας να μας στηρίζουνε μέχρι το 2023. Για αυτό σας λέω ότι είναι το τελευταίο φύλλο συκής της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η κοροϊδία σε ένα περίπλοκο θέμα που λέγονται οικονομικά και δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει κάνει διατριβή και διδακτορικό στα οικονομικά δεδομένα. Για αυτό μας κοροϊδεύει για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ.»

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)