to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 23.06.2016

Διεθνή

Ο Μ. Αμπάς μετέφερε "την ευγνωμοσύνη" του παλαιστινιακού λαού προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέφερε "την ευγνωμοσύνη" του λαού του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ότι έχει αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης και επέκρινε το Ισραήλ για τη συνεχιζόμενη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.


Το "παλαιστινιακό έθνος θέλει να ζήσει πλήρως κυρίαρχο και η ΕΕ, όντας μείζων εταίρος, συμβάλλει στη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού Κράτους", δήλωσε ο Πρόεδρος Αμπάς. Ζήτησε από τους ευρωβουλευτές περισσότερη βοήθεια προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη και έντιμη λύση δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967. Ο Μ. Αμπάς εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την πρόσφατη γαλλική πρωτοβουλία να αναθερμάνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μέση Ανατολή, αλλά υποστήριξε ότι πρέπει να καθοριστεί μία καταληκτική ημερομηνία για τις συνομιλίες αυτές.

Ο Πρόεδρος Αμπάς καταδίκασε επίσης τη χρήση βίας και τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως μέσα για την οικοδόμηση κράτους, προειδοποιώντας ότι η τρομοκρατία θα μπορούσε να εξαλειφθεί από την περιοχή μόνο αν το Ισραήλ τερματίσει την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, λέγοντας ότι "το Ισραήλ έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια ανοιχτή φυλακή".

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι η παροχή βοήθειας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η εύρυθμη λειτουργία της Παλαιστίνης αποτελεί για την ΕΕ ηθικό καθήκον. "Η παρουσία σας εδώ σήμερα, μία ημέρα μετά την ομιλία του Προέδρο Ρίβλιν, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η βούληση για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης είναι ακόμα ζωντανή", πρόσθεσε ο Μ. Σουλτς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)