to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 07.12.2021

Πολιτική

Ο Λοβέρδος στηρίζει Ανδρουλάκη

«Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Λοβέρδος


Τη στήριξή του στο Νίκο Ανδρουλάκη για το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και επισήμως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.

»Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.

»Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας.  Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

»Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Η αντίδραση Παπανδρέου

Ως πολιτικά αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει στο β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τον Νίκο Ανδρουλάκη η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συνδιεκδικητή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, δηλώνουν ότι η εν λόγω στήριξη δεν προκαλεί έκπληξη.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, κάνοντας «άνοιγμα» προς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους του Αν. Λοβέρδου σημειώνουν ότι αυτοί «έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου».

Νωρίτερα, ο Αν. Λοβέρδος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, στις εσωκομματικές εκλογές την προσεχή Κυριακή θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με 37,11% και ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6%. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν τρίτος με 26,6%.

Γιαννακοπούλου: Ποιόν θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τόνισε της ότι στον δεύτερο γύρο είναι «χρέος μας να σεβαστούμε» τα αποτελέσματα του πρώτου δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

Την περασμένη Κυριακή 270.000 δημοκρατικοί συμπολίτες μας, εν μέσω πανδημίας, προσήλθαν στις κάλπες και  εξέπεμψαν μήνυμα ανανέωσης, ενότητας και  θέλησης για μια νέα δυναμική πορεία της Παράταξής μας.

Ανέδειξαν πρώτο και με μεγάλη διαφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, κρίνοντας  ότι αυτός ως Πρόεδρος μπορεί να κάνει πράξη την ανανέωση και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο νέο δυναμικό και πρωταγωνιστικό του ρόλο.

Αυτό ήταν το ισχυρό μήνυμα από τα αποτελέσματα των εκλογών του πρώτου γύρου. H διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι τόσο μεγάλη, που τίποτε δεν μπορεί να τη θολώσει, να την αμφισβητήσει ή να τη διαφοροποιήσει. Χρέος όλων μας μας είναι να τη σεβαστούμε.

Ποτέ δεν κρύφτηκα, πολύ περισσότερο σε μείζονα θέματα . Γι’ αυτό δηλώνω δημόσια ότι στις εκλογές του δεύτερου γύρου  στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας συγχρόνως, ότι σε αυτό τον Αγώνα δεν περισσεύει κανείς και η ενότητα της παράταξής μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μας.

Όλοι μαζί προχωράμε με αισιοδοξία και πίστη  για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και να το κάνουμε αντάξιο της ιστορίας του. Αυτό είναι το στοίχημα για την νέα ηγεσία και για όλους μας:

Να επανακτήσουμε και να ανασυντάξουμε  τις αστείρευτες δυνάμεις του δημοκρατικού χώρου, κόντρα στο συντηρητισμό της Ν.Δ. και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)