to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 27.02.2014

πηγή: το Βήμα

Κοινωνία

Ο Λιμενάρχης Πάτρας «ξήλωσε» το τμήμα ασφαλείας του Λιμεναρχείου

Ερωτηματικά εκφράζονται ως προς το σκεπτικό της απόφασης


Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του Λιμενάρχη Πάτρας να «ξηλώσει» το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης την Τρίτη με ημερήσια διαταγή του. Ειδικότερα 44 άτομα μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις μέσα στο Λιμεναρχείο.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού σημείωναν πως είθισται ένας νέος Λιμενάρχης να προβαίνει σε αλλαγές σχετικά με το προσωπικό, ωστόσο σε τέτοιο βαθμό δεν είναι κάτι το συνηθισμένο.

Ο Λιμενάρχης επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου στη θέση αυτή. Ο απερχόμενος Λιμενάρχης μετατέθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού στον Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος αρχηγός του Λιμενικού κ. Αθ. Αθανασόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις από τον Λιμενάρχη Πάτρας για την απόφασή του αυτή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές αφορμή για τις μαζικές μετακινήσεις είναι η δράση κυκλώματος λιμενικών που έχει επαφή και ειδοποιεί για επικείμενους ελέγχους συμμορίες που εισάγουν κοκαΐνη μέσω Πατρών. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας το κύκλωμα των λιμενικών «διέρρευσε» αρχικά έλεγχο που θα γινόταν - προ διημέρου - στο λιμάνι της Πάτρας σε μεγάλο αριθμό φορτηγών που μετέφεραν κοκαΐνη. Το αποτέλεσμα ήταν να εντοπισθεί κατά πολύ μικρότερη ποσότητα από αυτή που εκτιμάται ότι μετέφεραν οι λαθρέμποροι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το ίδιο κύκλωμα είχε υποβοηθήσει προ ενός μηνός άλλη ομάδα εισαγωγής μεγάλων  ποσοτήτων κοκαΐνης όπου είχε υπάρξει και κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.   

Το Λιμεναρχείο Πάτρας θεωρείται «κομβικό», καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά ζητημάτων όπως την αποτροπή μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στο λιμάνι για να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό την Ιταλία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)