to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 08.12.2017

Πολιτική

Ο Λ. Κρέτσος στο Λονδίνο: Στόχος η προβολή της Ελλάδας στον οπτικοακουστικό τομέα

Διεθνείς επαφές του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου στο Λονδίνο


 

Η προβολή της Ελλάδας στον οπτικοακουστικό τομέα με έμφαση στην προώθηση του νέου θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στη χώρα μας αποτέλεσε το βασικό σκοπό της επίσκεψης του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου στο Λονδίνο.

Ο κ. Κρέτσος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων στο Λονδίνο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους του BFI (British Film Institute), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Animation (Animation Europe), καθώς και παράγοντες της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής και παραγωγής video games.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αλλά και της πρωτοβουλίας της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για καλλιέργεια συνεργασιών με δημοσιογραφικούς οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, ο Γενικός Γραμματέας είχε επίσης συναντήσεις με σειρά στελεχών του BBC όπως τον Grant Welland, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του BBC World Wide, την Natasha Hussein, Διευθύντρια Διανομής και Πωλήσεων του BBC, καθώς και την Helen Keefe, Επικεφαλής Διεθνούς Πολιτικής του BBC, με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

O Γενικός Γραμματέας είχε, επίσης, συναντήσεις με σειρά στελεχών του BBC Radio όπως τον Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του BBC, Frederick Durman, τον Διευθυντή Εκδόσεων του BBC World Service, Steve Titherington, και το στέλεχος του σταθμού, Tamara Walsh όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας του BBC Radio World και της ΕΡΤ των δύο φορέων, ενόψει και του νέου ψηφιακού ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Τέλος ο κ. Κρετσος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδιας Ψηφιακού Ραδιοφώνου (World DAB), Πάτρικ Χάνον, και συζήτησε μαζί του θέματα εφαρμογής και ρύθμισης του μη-αναλογικού ραδιοφώνου σε διεθνές επίπεδο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)