to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 19.10.2014

Πολιτική

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο "μπαμπούλας", τα χιλιάρικα και άλλες ιστορίες γι' αγρίους

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπος της Κυριακής.



Ο Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογική νίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο». 

Απευθυνόμενος δε, σε αυτούς που φαντασιώνονται «διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες» -όπως είπε- αναρωτήθηκε «τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για τη χώρα με τέτοια ευκολία». 

Κατηγό τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «άνοιξε την πόρτα για να ξαναμπεί στην πολιτική σκηνή ένα από τα χειρότερα και πιο σκοτεινά ρεύματα που έχει γνωρίσει ο τόπος μας στη Μεταπολίτευση, ο αυριανισμός». 

Αναφορικά με την προοπτική νέου Μνημονίου, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι «νέο Μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε δεν πρόκειται να υπάρξει. Τώρα για το ζήτημα της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης σας απαντάω ευθέως ότι αυτή ενδεχομένως να είναι απαραίτητη ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η πρόσβαση της χώρας στις αγορές».

Συμπλήρωσε δε, ότι «πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση. Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όμως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω απ’ όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων. Το ότι βγήκαμε από το νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε και μαραθώνιο». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)