to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 01.04.2013

Διεθνή

Ο κυπριακός Τύπος σήμερα

Η απάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Ανασταστασιάδη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» για φερόμενη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, πριν από το Eurogroup, από εταιρεία του συγγενικού του περιβάλλοντος, αλλά και η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.


Ειδικότερα, «Πόλεμος τραπεζών για τις καταθέσεις» τιτλοφορείται το κύριο θέμα της εφημερίδας «Αλήθεια», στο οποίο σημειώνεται ότι μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας του Eurogroup, ξεκίνησε πόλεμος για εξασφάλιση όσο τον δυνατόν περισσότερων καταθέσεων από ελληνικές τράπεζες, με όπλο όχι το ύψος του επιτοκίου αλλά την ασφάλεια του συστήματος. Παράλληλα, η «Αλήθεια» αναφέρεται στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος είπε ότι η Τρόικα απείλησε να πτωχεύσουν και οι δύο τράπεζες αν δεν αποσύρει τις αγωγές για τους μετόχους στην Τράπεζα Κύπρου.

Από την πλευρά της η «Σημερινή», με τίτλο «Πόλεμος’ επί ερειπίων», αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα της «Χαραυγής» και γράφει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν τερματίζουν τη σύγκρουση ούτε επί καμένης γης, που αφήνει η οικονομική κρίση. Επισημαίνει ακόμη ότι ο Πρόεδρος απέδωσε τους ισχυρισμούς σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού.

Υπό τον τίτλο «Ανάσα με χαλαρώσεις» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα επιχειρεί να κινηθεί προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές ώστε να δοθεί μια μικρή ανάσα στην οικονομία και να διευκολυνθούν οι πελάτες των τραπεζών, με την λίστα των αλλαγών να περιλαμβάνει τη διευκόλυνση όσων χρησιμοποιούν επιταγές ως μέσο πληρωμής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα σκληραίνει τη στάση της και για τον τομέα της Υγείας, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να κινδυνεύει να χάσει τη δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, η «Χαραυγή», με τίτλο «Απάντησαν με επίθεση», γράφει ότι η εταιρεία A. Loutsios και οι Άντης και Κάτια Λούτσιου απάντησαν στο χθεσινό δημοσίευμα της «Χ» με επίθεση και απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη, εφόσον δεν ανασκευάσει η εφημερίδα, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση με στόχο να πληγεί ο ίδιος και η οικογένειά του. Ακόμη, η «Χ» σημειώνει ότι το ΑΚΕΛ ζητά απεμπλοκή από το μνημόνιο και τα επαχθή μέτρα.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)