to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:47 | 27.03.2013

Διεθνή

Ο κυπριακός Τύπος

Η ανακοίνωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για διορισμό ειδικού διαχειριστή στην Τράπεζα Κύπρου, η παραίτηση του προέδρου Ανδρέα Αρτέμη και τεσσάρων άλλων μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, οι σχέσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με το προεδρικό, η χθεσινή διαμαρτυρία των μαθητών κατά της τρόικας και οι δυσκολίες για καταβολή των μισθών για τον μήνα Μάρτιο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν σήμερα τον κυπριακό Τύπο.


Συγκεκριμένα, «Εβγαλε στο σφυρί την Τράπεζα Κύπρου λόγω…κούρασης!» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της «Αλήθειας», η οποία γράφει ότι η ανακοίνωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για διορισμό ειδικού διαχειριστή στην Τράπεζα Κύπρου κατά τρόπο που παρέπεμπε σε εκκαθάριση και αυτής της τράπεζας, πυροδότησε έκρηξη οργής των υπαλλήλων της, αλλά και την παραίτηση του Προέδρου Α. Αρτέμη και τεσσάρων μελών του ΔΣ.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Στα όρια τους οι σχέσεις Προέδρου-Διοικητή» σημειώνει ότι σε τεστ αντοχής υποβάλλονται οι σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη, ως αποτέλεσμα των χειρισμών του τελευταίου στα όσα άπτονται της διαχείρισης της κρίσης.

«Βουνό τα χρέη της Λαϊκής» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος του«Φιλελεύθερου» που γράφει ότι τεράστιο είναι το κόστος που επωμίζεται η χώρα, διότι η Λαϊκή Τράπεζα αφέθηκε να λειτουργεί χωρίς καταθέσεις και να αντλεί ρευστότητα από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ELA, που μέσα σε μερικούς μήνες εκτοξεύθηκε στα 9,2 δισ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Σοκ και δέος» γράφει ότι στέγνωσε η αγορά, επιχειρήσεις αναστέλλουν την λειτουργία τους, εργαζόμενοι και κοινωνία σε βαθιά αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το αύριο.

Τέλος, η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" με τίτλο «Το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου σε πανικό μετά από σύγχυση» αναφέρει ότι  ανακοίνωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για διορισμό ειδικού διαχειριστή στην Τράπεζα Κύπρου χθες, πυροδότησε πανικό στους υπαλλήλους της Τράπεζας που παρέπεμπε σε εκκαθάριση.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)