to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο κουβάς και η αθλιότητα

Έναν χρόνο τώρα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, με εμπροσθοφυλακή τη λίστα Πέτσα και τους his master’s voice στα ΜΜΕ, έχουν κατασυκοφαντήσει τους νέους


Tις τελευταίες ημέρες τρία θέματα που απασχόλησαν την, ούτως ή άλλως, πανδημική επικαιρότητα υπήρξαν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά. Ανέδειξαν τις εμμονές και τα ψέματα του μητσοτακικού συστήματος και την αθλιότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Έναν χρόνο τώρα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, με εμπροσθοφυλακή τη λίστα Πέτσα και τους his master’s voice στα ΜΜΕ, έχουν κατασυκοφαντήσει τους νέους και τις νέες. Οι ανεύθυνοι, που δεν τηρούν τα μέτρα, που διασπείρουν τον ιό, που δεν σέβονται τους συμπολίτες τους, που κάνουν σεξ το καλοκαίρι, που βγαίνουν στις πλατείες, που πάνε στις πορείες.

Ε, λοιπόν, η πιο μορφωμένη και ταλαιπωρημένη γενιά που έχει δει να χάνεται η ζωή της από τα Μνημόνια στην πανδημία έκλεισε πολλά στόματα. Κάνοντας ένα εμβόλιο που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί και τα μεγάφωνά τους στα κανάλια έχουν φροντίσει να θεωρείται επικίνδυνο και ύποπτο.

Η αθλιότητα της θλιβερής εκπροσώπου που κατηγόρησε τον αρχηγό τής αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τάχθηκε κατά του εμβολιασμού, ενώ ο ίδιος είπε «εμβολιαστείτε», συνιστά απόδειξη ότι βασικός υπεύθυνος για την αμφισβήτηση των εμβολίων είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Στην Ινδία οι εκτιμήσεις μιλούν ακόμη και για μισό δισεκατομμύριο κρούσματα, με τις εικόνες στοιβαγμένων σορών να καίγονται και ασθενών να μοιράζονται ένα ράντζο, χωρίς οξυγόνο, μοιάζουν με σκηνές μεταποκαλυπτικής ταινίας. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό πάνω από 1 δισεκατομμύριο, καταρρέει από την πανδημία. Η βοήθεια τρίτων χωρών, κυρίως των ΗΠΑ, μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό.

Αν, αλήθεια, οι πατέντες των εμβολίων είχαν απελευθερωθεί υπό το βάρος τής παγκόσμιας ανθρωπιστικής τραγωδίας, αν τα εμβόλια παράγονταν σε κάθε χώρα που είχε τις υποδομές, θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά; Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της ανοσίας σε κράτη με μαζικούς εμβολιασμούς, μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι ναι.

Στην Ισπανία τώρα, ένα μεγάλο πείραμα πέτυχε. Δεκαπέντε μέρες μετά από συναυλία σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή 5.000 ατόμων, με μάσκες και βέλτιστο εξαερισμό, αλλά χωρίς αποστάσεις, ανιχνεύθηκαν μόλις 6 θετικά περιστατικά. Αυτό και μόνο αρκεί για να στείλει «κουβά» τους προπαγανδιστές πως δήθεν οι πορείες και οι πλατείες φταίνε για την έξαρση της πανδημίας. Μήπως ήρθε η ώρα, εσείς της κυβέρνησης, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να ζητήσετε μια συγγνώμη για τους δέκα και πλέον χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)