to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Κουρτς, η Ελλάδα, η δημοκρατία και η αντιπολίτευση

Πρόλαβαν οι αρχές της Αυστρίας να εισορμήσουν στο γραφείο του καγκελάριου για να συλλέξουν πειστήρια διαφθοράς, επηρεασμού του Τύπου και “ωραιοποίησης” των δημοσκοπήσεων με χρηματισμό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην Ελλάδα, το ένα εκατομμύριο ευρώ για τέτοιου είδους δουλειές είναι για στραγάλια ή peanuts, όπως λένε εκείνοι που ταύτισαν την πολιτική με τις business


Ο Σεμπάστιαν Κουρτς προβλήθηκε σαν το χρυσό αγόρι της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Μία κυριλέ εκδοχή του Ορμπανισμού, με θαυμαστές στην Ελλάδα τα ακροδεξιά φυντάνια, τα οποία με ορμητήριο τις διάφορες Ομάδες Ψεύδους της ΝΔ έπιασαν μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ, κομίζοντας τον χουλιγκανισμό και τον φασίζοντα μηδενισμό στην πολιτική ζωή της χώρας. Ορισμένοι απ’ αυτούς διέδιδαν σε παραπολιτικούς κύκλους ότι έχουν προσωπικές σχέσεις με τον συνομήλικό τους καγκελάριο της Αυστρίας.

Το σοβαρότερο είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ένοιωσε σαν ένας καγκελάριος της Ελλάδας, που θα μπορούσε να χαράξει μία πορεία παράλληλη με τον επιτυχημένο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος εκπροσωπούσε την φωτογενή εκδοχή του Όρμπαν στην Ευρώπη. Θεώρησε μάλιστα ότι, από κοινού με τον ακροδεξιό νεοσσό της πατρίδας του Χίτλερ, μπορούν να επιχειρήσουν την επικοινωνιακή διαβουκόληση των ψηφοφόρων, φθάνοντας μάλιστα στο άκρον άωτον ο Κυρ. Μητσοτάκης να απονείμει βραβείο στον Σ. Κουρτς για την Ελευθερία του Τύπου!!  Ήταν ιστορικό ατύχημα που ο Κουρτς δεν πρόλαβε να βραβεύσει τον Κυρ. Μητσοτάκη για τους αγώνες του υπέρ του πλουραλισμού στα ΜΜΕ και την αμεροληψία των δημοσκοπήσεων, ιδιαιτέρως της Opinion Poll.

Πρόλαβαν οι αρχές της Αυστρίας να εισορμήσουν στο γραφείο του καγκελάριου για να συλλέξουν πειστήρια διαφθοράς, επηρεασμού του Τύπου και “ωραιοποίησης” των δημοσκοπήσεων με χρηματισμό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην Ελλάδα, το ένα εκατομμύριο ευρώ για τέτοιου είδους δουλειές είναι για στραγάλια ή peanuts, όπως λένε εκείνοι που ταύτισαν την πολιτική με τις business.

Το σημαντικό είναι ότι στην Αυστρία υπάρχουν αρχές, οι οποίες στην Ελλάδα ακυρώνονται πριν κάν διανοηθούν όχι να εισβάλουν σε πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά να διερευνήσουν στοιχειωδώς τον τρόπο που ελέγχεται το επικοινωνιακό και δημοσκοπικό σύμπαν. Μία χειραγώγηση που οδηγεί σε, πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα της χώρας, παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχουν κόμματα στην αντιπολίτευση που θεωρούν ότι η πρακτική αυτή θα βλάψει περισσότερο τα άλλα και όχι τα ίδια, και έτσι αρνούνται συνταχθούν σε μία διακομματική αντίσταση για την προάσπιση της δημοκρατίας από τον οργουελικό έλεγχό της μέσω της διοχέτευσης δημοσίου χρήματος αλλά και της διανομής των φιλέτων του δημόσιου τομέα.

Σημείωση μεταφραστή: Κουρτς στα Γερμανικά σημαίνει μικρός. Η ζωή έχει δείξει ότι μπορεί να δείχνει μικρός λόγω “baby face”, αλλά να είναι μεγάλος ως προς τον διεφθαρμένο έλεγχο της δημόσιας ζωής. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς μπορεί να αξιώσει την “αθώωσή” του, επικαλούμενος ότι το τίμημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι ευτελές για μία τόσο μεγάλη δουλειά, σε σύγκριση με νοτιότερες χώρες με τον ίδιο πάνω-κάτω πληθυσμό…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)