to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:46 | 10.03.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο Κώστας Ήσυχος στον Αυλώνα: Να «καταταγούν» οι γονείς στον πόλεμο κατά του βύσματος

Επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, όπου παρακολούθησε τις διαδικασίες κατάταξης των νεοσυλλέκτων.


Στη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε έξω από την πύλη του στρατοπέδου με τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους. Ο ΑΝΥΕΘΑ κάλεσε τους γονείς να «καταταγούν» κι αυτοί, δηλαδή να συστρατευθούν στην εκστρατεία για κατάργηση του ρουσφετιού. «Σας θέλουμε, τόνισε, αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος».

Συνεχίζοντας είπε στους γονείς: «Στις προτεραιότητές μας ως κυβέρνηση είναι ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στρατιωτών, μακριά από παρεμβάσεις, που θα λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός, θα δίνει κατ' αρχήν προβάδισμα στα θύματα της ακραίας φτώχειας. Παράλληλα θα παρέμβουμε στοχευμένα σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του στρατιώτη στη Μονάδα του».

Χαιρέτισε, στην πύλη του κέντρου, τους νέους που περίμεναν με τις αποσκευές τους για να μπουν στη διαδικασία κατάταξης. Ακολούθως επιβιβάστηκε μαζί τους στο λεωφορείο που τους παραλαμβάνει από την πύλη και τους μεταφέρει στο κτίριο όπου γίνονται οι διαδικασίες κατάταξης.

Ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΚΕΤΘ, ταξίαρχο Βασίλειο Παπαδόπουλο, παρακολούθησε την πορεία που ακολουθούν οι νεοσύλλεκτοι στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάταξης. Είδε από κοντά, βήμα-βήμα, τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Πέρασε από τα συνεργεία-επιτροπές, όπου συλλέγονται τα πληροφοριακά στοιχεία των νεοσυλλέκτων, τα οποία στην συνέχεια αξιολογούνται και αξιοποιούνται για την απονομή της ειδικότητας και της τοποθέτησής τους.

Παρακολούθησε την ενημέρωση που γίνεται κατά ομάδες στους κατατασσόμενους, όπου και τους απηύθυνε χαιρετισμό.

«Να ξέρετε, τόνισε, πως αυτό που σας περιμένει είναι μια θητεία με εμπειρίες. Θα είσαστε στα χέρια επαγγελματιών. Δεν διαβάζουν μόνο τα χαρτιά κατάταξης αλλάς σας κοιτάνε και στα μάτια. Να μη διστάζετε ποτέ να αναφέρεσθε και να μιλάτε με τους ανωτέρους σας για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Η ιεραρχία θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά σας και θα σας στηρίξει στη θητεία σας. Η στρατιωτική θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια εμπειρία ζωής που αξίζει. Αξίζει η προσφορά στην πατρίδα και στον ελληνικό λαό. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τη μάχη, το επόμενο διάστημα, για την παραπέρα καλυτέρευση του επιπέδου διαβίωσης σας. Σας εύχομαι καλή θητεία. Να έχετε το κεφάλι ψηλά και να αναφέρεσθε πάντα στη ιεραρχία με σεβασμό αλλά και με θάρρος για αυτό που πιστεύετε».

Ακολούθως ο ΑΝΥΕΘΑ πήγε στα ιατρεία, συνομίλησε με τους γιατρούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που καταγράφονται κατά την κατάταξη. Επισκέφθηκε θαλάμους των νεοσυλλέκτων που είχαν καταταγεί την προηγούμενη μέρα, επίσης την αίθουσα ένδυσης, δηλαδή τον χώρο όπου παρέχεται στους νεοσύλλεκτους ο ρουχισμός και ο υπόλοιπος εξοπλισμός. Επίσης ξεναγήθηκε και σε άλλες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Στη διάρκεια την επίσκεψής του στην αίθουσα ένδυσης ο ΑΝΥΘΕΑ σημείωσε:

«Η θητεία σας στα χρόνια μιας οικονομικής κρίσης σε συνθήκες διαβίωσης δεν είναι αυτή που θέλουμε. Ήρθαμε να δούμε από κοντά, να πάρουμε μια ισχυρή γεύση από τις ελλείψεις, τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα που έχετε σε ανθρώπινο δυναμικό. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να συμπληρώσει τα ελλείμματα αλλά βεβαίως μετράει πάρα πολύ. Θα φύγουμε φορτωμένοι με κάποια προβλήματα που καταγράψαμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την ταχύτερη δυνατή λύση».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή του ΚΕΤΘ, όπου ο ταξίαρχος Βασίλειος Παπαδόπουλος τον ενημέρωσε για την κατάσταση του Κέντρου, τη δουλειά που γίνεται αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο όπου ο ΑΝΥΕΘΑ γευμάτισε μαζί με τους νεοσυλλέκτους και τη Διοίκηση του Κέντρου. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Eίχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια ισχυρή γεύση για την πρώτη και δεύτερη μέρα κατάταξης. Πήραμε μια πάρα πολύ μεγάλη δόση των αγωνιών, των προβλημάτων, των ελλειμμάτων που σχετίζονται με τη διαβίωσή σας και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε μια χώρα που βρίσκεται σε βαθειά κρίση.

Από την άλλη, η θητεία συμπίπτει σε μια εποχή που προσπαθούμε να σπάσουμε ορισμένες παραδόσεις που σχετίζονται με λογικές πελατειακών σχέσεων, όπως το λέτε κι εσείς που κάνετε τη θητεία σας, με λογικές του βύσματος. Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πατροπαράδοτη παθογένεια, που αφορά κυρίως τον πολιτικό κόσμο και όχι τη στρατιωτική ηγεσία. Έχουμε χρέος ως νέα πολιτική ηγεσία να προχωρήσουμε σε μια βαθιά τομή και ρήξη με αυτή τη λογική. Από την πρώτη μέρα ξηλώσαμε, κυριολεκτικά, 44 υπολογιστές και 16 άτομα που δουλεύανε για αυτό το σκοπό επί δεκαετίες.

Μην ξεχνάτε να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας εδώ, βεβαίως με σεβασμό στην ιεραρχία. Να τηρείται η ιεραρχία αλλά και η αναφορά είναι αναγκαία, όταν θεωρείτε και διαπιστώνετε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να βγείτε στην αναφορά και να τα πείτε.

Φεύγουμε μ' ένα φάκελο που μας παρέδωσε ο διοικητής, που με μεγάλη αυταπάρνηση και αφοσίωση, όπως και όλη η ιεραρχία εδώ στο στρατόπεδο σε εποχές δύσκολες, δίνουν έναν αγώνα για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι εδώ όπως και σε άλλα στρατόπεδα, υπάρχουν ελλείψεις στην ένδυση που πρέπει να τις καλύψετε εσείς αγοράζοντας από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, πχ περισσότερες κάλτσες και περισσότερα εσώρουχα. Σε αυτά πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις.

Αυτό που έχω να σας ευχηθώ είναι να έχετε καλή θητεία, δημιουργική θητεία. Μην ξεχνάτε ότι στο Στρατό δημιουργούνται φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή. Προχωρήστε με θάρρος, αφοσίωση, ενθουσιασμό. Με αυτοκριτική αλλά και κριτική που πρέπει να κάνετε προκειμένου να είστε αύριο καλοί πολίτες. Να είσαστε χρήσιμοι για μια πατρίδα. Μια χώρα που πρέπει να ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων για να δείτε και εσείς, ως πολίτες, προκοπή, εργασία και ένα μέλλον που σας αξίζει».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)