to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 19.12.2019

Πολιτισμός

Ο κόσμος του πολιτισμού αντιδρά στη σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ

Καλλιτέχνες αλλά και φορείς δηλώνουν την στήριξή τους στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του.


Καλλιτέχνες αλλά και καλλιτεχνικοί φορείς δηλώνουν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του κ. Ινδαρέ, μία μέρα μετά τις τρεις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι. Ο σκηνοθέτης συνελήφθη μαζί με τους δύο γιους του σε διπλανό σπίτι από την κατάληψη Ματρόζου.

Πάνω από 100 καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο στήριξης στον Δημήτρη Ινδαρέ

Δεκάδες καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο στήριξης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 100 και η λίστα συνεχώς αναενώνεται. (περισσότερα)

Παντελής Βούλγαρης: Δεν φανταζόμουν ότι θα μίλαγα για τον Δημήτρη Ινδαρέ που έχει συλληφθεί

«Δεν φανταζόμουν ότι θα μίλαγα ποτέ στο ραδιόφωνο για τον Δημήτρη Ινδαρέ, επειδή έχει συλληφθεί».

Αυτό είπε ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης μιλώντας στον «Θέμα 104,6» εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του κ. Ινδαρέ, μία μέρα μετά τις τρεις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι. Ο σκηνοθέτης συνελήφθη μαζί με τους δύο γιους του σε διπλανό σπίτι από την κατάληψη Ματρόζου. (περισσότερα)

Η Ράντου στο πλευρό της οικογένειας Ινδαρέ: Ό,τι μου είπε η σύζυγός του είναι αλήθεια!

Στο πλευρό του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του στέκεται η ηθοποιός Ελένη Ράντου. Η κ. Ράντου με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, αναφέρεται στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε το βράδυ της Τετάρτης με την Έρση Σπαρτιώτη, τη σύζυγο του κ. Ινδαρέ. (περισσότερα)

Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου: Αδικαιολόγητη η σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, η αστυνομία διεξήγαγε τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι, συλλαμβάνοντας συνολικά εννέα άτομα. Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί χτύπησαν στο σπίτι της οικογένειας του σκηνοθέτη, θέλοντας να περάσουν από το σπίτι σε διπλανό ακίνητο. Η οικογένεια όμως ζήτησε εισαγγελική εντολή για να δώσει την άδεια στους αστυνομικούς. Πρωταγωνιστής του περιστατικού ήταν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, στους οποίους καταγγέλλεται ότι ασκήθηκε βία από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.    

H Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών του Ελληνικού Κινηματογράφου σχολιάζοντας τα γεγονότα αναφέρει στο Facebook: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειας του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις», την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι «όλα έγιναν νόμιμα». 

Συμπαράσταση και από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει σε ανακοίνωση της «την αμέριστη συμπαράστασή της στο μέλος της, διακεκριμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του, που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2019.

 «Γνωρίζοντας τον συνάδελφό μας» συνεχίζει η ανακοίνωση «αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις δικαιολογίες που επικαλείται η αστυνομία στην απόπειρά της να αιτιολογήσει τις πράξεις βίας των αστυνομικών οργάνων κατά του προσώπου του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του.   Οι φύλακες ελέγχονται και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση αυτή θα ελεγχθούν για τις πράξεις τους.

Η κοινότητά μας στέκεται ενωμένη τόσο στην υπεράσπιση του Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και ενάντια σε κάθε τέτοια πράξη επαίσχυντης, παράλογης βίας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παράλληλα, αρκετοί συνάδελφοι ή άτομα από τον επαγγελματικό του χώρο εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Ινδαρέ μέσω των social media. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)