to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:31 | 11.12.2012

left.gr

Πολιτική

Ο κόσμος της εργασίας αντιστέκεται - Εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης, φαρμακοποιοί και οι γιατροί προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλίας.


24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου - Στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ



Την κήρυξη 3ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια μέρα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο.



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους



Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα. Το πρωί της ίδιας μέρας είχε συγκληθεί πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και οι τρόποι με τους οποίους θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.


Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο.

Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.

Ήδη κατά την πρωινή πανελλαδική συνέλευση, η Νομική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις αλλά και για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.



Στους δρόμους οι αγρότες

palamas trakter7


Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και ο νομός Λάρισας καθώς αγρότες των Φαρσάλων ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισα (ΕΟΑΣΝΛ.

Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα νέα «βάρβαρα» αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ: «Το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ θα οδηγήσει σε άγρια φορολόγηση τους αγρότες από το πρώτο ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί και η φορολόγηση των χωραφιών σε όλους τους αγρότες. Τα κάθε είδους χαράτσια, οι μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφάλιστρα του ΟΓΑ με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους.» Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα φέρει τεράστια μείωση στις επιδοτήσεις και θα επιβάλλει νέους φραγμούς στην παραγωγή οδηγώντας χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα. Μπροστά σε αυτή την επίθεση η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας μας. Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα μας και ταυτόχρονα να ανακόψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ζωή και την επιβίωση μας».



Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ γιατροί και φαρμακοποιοί

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από τις 17 Δεκεμβρίου, καλεί όλους τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό, κλινικούς και εργαστηριακούς, γιατρούς η Ένωσή τους (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ), μέχρι την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις - παρακλινικές - εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012.

Επίσης, στο ιατρικό σώμα οφείλονται το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010, με το σύνολο των οφειλών, όπως υποστηρίζει η ΕΝ.Ι - ΕΟΠΥΥ, να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. 


Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τρίτη αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ωμό εκβιασμό από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.

Εν τω μεταξύ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέτζος, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς φαρμάκων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή διάταξη που θα προστατεύει το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Επίσης θα αφαιρείται το δικαίωμα επιβολής προστίμων από τους φαρμακευτικούς συλλόγους σε όσους υιοθετούν ελεύθερο ωράριο. 



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστές Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης

Οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013. Ενώ, την ίδια ώρα οι Διοικητικοί Δικαστές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και στις 21 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των διοικητικών δικαστών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)